Для цього він увійшов у змову з Офісом президента, вирішили “злити” олігархам землю в обмін на підтримку у Верховній Раді, пише ресурс dubinsky.pro нардепа Олександра Дубинського.

“Частина депутатів увійшла в змову з Веревський, який тепер готує нову аферу, з допомогою якої він зможе повністю перерозподілити на свою користь ринок землі в Україні і при цьому заробити немалі гроші. Офіс президента з допомогою депутатів, впроваджених Веревським в партію “Слуга народу”, готовий злити олігархам землю. Хочуть проштовхнути законопроект №3131, який нібито спрямований на детінізацію виробництва сільськогосподарської продукції. Від групи “Довіра” буде повністю забезпечена 100% підтримка цього законопроекту, як і інших законопроектів ОП”, - повідомили ЗМІ.

За їх даними, для впровадження цієї схеми Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, розгляне на цьому тижні законопроект №3131, який внесе зміни в Податковий кодекс. Серед авторів законопроекту можна побачити вихідця з структури Веревського, нардепа від СН Мар'яна Заблоцького.

“Це план Веревського, результатом реалізації якого має стати голосування і прийняття необхідних правок, розроблених групою “Довіра”. Сьогодні її контролює ставленик Веревського - депутат Кулинич. По-перше, Веревський планує збільшити податок на землю з 140 до 1400 гривень за 1 Га землі. Тобто в 10 разів! Для малих і середніх фермерських господарств таке підвищення виявиться непідйомним”, - констатується в матеріалі.

Там також наголошується, що підвищення податку на землю має забезпечити додаткове надходження до бюджету як мінімум на 10 млрд гривень на рік.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

“Але при цьому "аграрні друзі" забувають вказати, що паралельно лобіюється закон, за допомогою якого зможуть повернуть собі ці гроші, через підтримку агробізнесу, яка складе 1% від ВВП. Це законопроект №2825, один з авторів якого, все той же чоловік Веревського - Кулинич. Якщо врахувати, що в 2019 році ВВП України склав 3974,6 млрд гривень, то великі аграрії зможуть повернути близько 40 млрд гривень. А основний тягар податку на землю ляже на плечі малого та середнього фермера”, - підкреслили ЗМІ.

Вони відзначили, що в законопроекті прописано: даний податок на землю є фіксованим, і не буде залежати від того, обробляється земля чи ні. Він вводиться нібито для стимуляції роботи на землі. Але на ділі — податок вводиться для «розпилу» землі.

“Ухвалення законопроекту №3131 призведе до того, що прості люди не зможуть платити податок і будуть змушені продавати землю. А великі аграрії цим скористаються і збільшать свої земельні банки. При цьому великі аграрії будуть скуповувати землю за безцінь, а в першу чергу “батько схеми” - Андрій Веревський.

Законопроект №3131 є логічним продовженням відкриття ринку землі”, - йдеться в статті.