Українські вчені стверджують, що про повноцінну розробку власної вакцини від COVID-19 можна говорити лише після інвестицій в лабораторії. Про це зазначив заступник глави МОЗ України Віктор Ляшко.

"Деякі розробки вакцини вже пішли на другу і третю стадії клінічних досліджень... Українських розробок серед них немає. Ми звертались до Академії медичних наук, Академії наук з питанням, чи можна в Україні сподіватися на розробку вакцини. Наші академії відповіли, що нам треба спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, на яких можна проводити ці дослідження, а потім вже говорити про повноцінну розробці власної вакцини", – сказав він.

карантин в Україні, фото: Уніан

За даними заступника глави МОЗ України, в світі вакцину від COVID-19 розробляють 70 груп вчених. Однак українці можуть не розраховувати на панацею вдома.

"Це не швидкий час. І з моменту початку розробки до завершення може пройти в середньому 18 місяців. Ми розуміємо, що маємо п'ятий місяць циркуляції збудника в нашій популяції, тому вакцину варто очікувати, але не варто очікувати її ось-ось, дуже швидко", – пояснив Ляшко.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

карантин в Україні, фото: Уніан

За його словами, українські академіки МОЗ заявили, що потрібно спочатку інвестувати в розробку лабораторних потужностей, а вже потім розробляти власну вакцину.

Нагадаємо, що раніше Зеленський пообіцяв винагороду в $1 млн того українському вченому, який створить вакцину від COVID-19.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Пандемія – обман!" – жінка зробила купальник з масок і влаштувала "голий бунт"

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як перевірити себе на коронавірус — лікарі рекомендують самодіагностику.

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленського, Кабмін і нардепів можуть ізолювати, адже в Раду міг потрапити коронавірус.