Для того, щоб розібратися в деталях і особливостях впливу поточної економічної ситуації на кожну з клієнтських галузей, нова команда вантажоперевезень УЗ під керівництвом в. о. члена правління АТ «Укрзалізниця» Романа Веприцького, що займається вертикаль вантажних перевезень, ініціювала широкий діалог з усіма учасниками ринку.

20 травня 2020 року в офісі АТ «Укрзалізниця» відбувся розширений круглий стіл, присвячений обговоренню концепції трансформації вантажних перевезень на залізниці. У зустрічі взяли участь представники основних галузевих об'єднань та бізнес асоціацій країни - Європейської бізнес Асоціації (eba), Американської торгової палати (АСС); Федерації роботодавців України (ФРУ); ВП «Укрметалургпром»; Української зернової асоціації (УЗА); Спілки українських підприємців (СУП), Об'єднання дорожників України; Об'єднання хіміків і т. д.

«Ми озвучили учасникам ринку своє бачення і підходи до трансформації вантажних перевезень АТ УЗ. Наша мета - це підвищення клієнтоорієнтованості, впровадження гнучких ринкових інструментів, підвищення ефективності вантажних перевезень, поліпшення якості і конкурентності послуг, що надаються держкомпанією. Також торкнулися таких хронічних проблем галузі, як брак локомотивів, зношеність вагонного парку та залізничної інфраструктури, хронічне недофінансування галузі», – сказав Роман Веприцький.

Галузеві асоціації, в свою чергу, говорили, як про поточні, так і стратегічні виклики. Одним з найактуальніших питань стало впровадження нової редакції договору АТ УЗ на надання послуг перевезення.

«Остання редакція договору буде опублікована в найкоротші терміни. У ній враховані основні побажання вантажовідправників. Впровадження договору буде проходити у строгій відповідності з чинним законодавством», - повідомив Роман Веприцький.

Популярні новини зараз

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Важливою частиною дискусії також стало обговорення проблеми крадіжок вантажів та розукомплектування вагонного парку при транспортуванні залізницею. Роман Веприцький озвучив принцип нульової толерантності до корупційних дій співробітників АТ «Укрзалізниця» і закликав представників бізнесу та галузевих об'єднань інформувати про такі факти негайно.

«Ми розуміємо основні точки концентрації уваги Укрзалізниці. Ми відкриті до діалогу з представниками галузевих об'єднань та бізнес асоціацій. Вироблені спільно з ними рішення ляжуть в основу нової концепції розвитку вантажного залізничного руху», - резюмував Роман Веприцький.