Порошенко відреагував на поширені позафракційним депутатом Андрієм Деркачем аудіофайли, в яких буцімто фігурує експрезидент.

П’ятий президент України, народний депутат від "Європейської солідарності" Петро Порошенко назвав скандальні аудіофайли нардепа Андрія Деркача фейком і провокацією, за якими стоїть Росія, Кремль та, вочевидь, й Офіс президента Зеленського. Про це йдеться у заяві Петра Порошенка, яку було оприлюднено у середу, 20 травня.

"П’ята колона Кремля розпочала масштабну спецоперацію проти України. Через втягування у передвиборчу боротьбу в Америці вони намагаються підірвати двопартійну підтримку України Сполученими Штатами", - заявив п’ятий президент.

Порошенко назвав Джо Байдена другом і союзником України, зазначивши, що ми маємо бути вдячні Байдену за ту роль, яку він відіграв як віце-президент в адміністрації Обами.

"Ми не втручалися у кампанію 2016 року. Після неї, незважаючи на протидію Москви, не допустили паузи у стосунках, налагодили діалог із новою адміністрацією. Президентові Трампу ми теж вдячні і за "Джевеліни", і за санкції, і у тому числі, за "Північний потік-2" та інші дружні приклади солідарності з Україною", - наголосив Порошенко.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Порошенко зазначив, що забезпечення двопартійної підтримки було основою його стратегії у стосунках із США. А зруйнувати таку підтримку на тлі непередбачуваного результату виборів означає істотно послабити Україну у протидії набагато сильнішому ворогу.

"Проросійські провокатори прагнуть залишити нас сам-на-сам із Кремлем. І навіть не маскуються. Головними інформаційними спонсорами провокації стали три проросійських канали, а також медіа-ресурси олігарха, який знаходиться під слідством Федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів США. Геополітичну програму Коломойський оприлюднив у New York Times кілька місяців тому: відмовитися від орієнтації на Захід та повернутися під Москву", - підкреслив екс-президент.

Порошенко назвав Офіс Зеленського частиною російської спецоперації проти України.

"Ще вчора я вважав, що дії проросійських маргіналів не варті надто великої уваги. Однак, сьогоднішня пресконференція породила обґрунтовану підозру, що до цієї спецоперації причетний Офіс президента України, - заявив Порошенко.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський на своїй пресконференції відповідав на запитання щодо Петра Порошенка і оприлюднені "плівки Деркача".

Як повідомляв портал Знай.ua, "Європейська солідарність" знайшла слід РФ у "плівках Порошенка"

Також Знай.ua писав, офіс Генпрокурора завів справу на Порошенка щодо "плівок Деркача"