Відкликання грузинського посла з Києва через призначення експрезидента Міхеїла Саакашвілі на посаду голови Виконавчого комітету реформ не означає, що будуть поставлені під сумнів дипломатичні відносини. Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія.

Саакашвілі, фото з вільних джерел

"Звичайно ж, ми відкличемо посла, але це не означає, що поставимо під сумнів або дипломатичні відносини, або стратегічне партнерство. Ми відкликаємо посла тільки для проведення консультацій про те, як захистити ці відносини від тих авантюристів, що зробити для того, щоб захистити стратегічні відносини та братерські відносини з українським народом від цих авантюристів-політиків", - сказав він.

Також Гахарія стверджує, що через "окремо взятих безвідповідальних політиків" відносини між Грузією та Україною не виявляться під питанням.

У той же час, прем'єр-міністр назвав це рішення незрозумілим.

Популярні новини зараз

В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації

В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку

Показати ще

"Незрозуміло, коли стратегічний партнер призначає вже засудженого судовою системою і засудженого за тяжкі злочини людину на посаду", - підкреслив він.

Гахарія нагадав, що після того, як Саакашвілі був призначений головою Одеської ОДА, потрібні певні зусилля, щоб повернути нормальні відносини між Грузією та Україною.

"Я особисто був у це включений, особисто відвідував Київ, особисто проводив зустрічі. Зараз ми відкликаємо посла, щоб ці політичні авантюристи не змогли перешкодити нашим братнім і стратегічним відносинам і не поставили б під ризик ці відносини. Це для нас найважливіше", - заявив він.

Міхеіл Саакашвілі, скріншот: YouTube

Більш того, прем'єр-міністр Грузії висловив надію, що Саакашвілі не буде дозволено втручатися у внутрішні справи обох країн.

"Як зможуть утримати Міхеїла Саакашвілі від того, щоб він утримувався від втручання у внутрішні справи Грузії? Це мене дуже цікавить, і я буду за цим стежити", - додав Гахарія.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Дмитро Разумков прокоментував призначення Міхеїла Саакашвілі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Міхеїло Саакашвілі відреагував на своє призначення головою Виконавчого комітету реформ.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський привітав Міхеїла Саакашвілі з новою посадою.