Голова Офісу президента Андрій Єрмак оголосив про “креативне” нововведення. Планується створити спеціальну раду, яка буде розглядати гучні справи в Україні. Єрмак заявив, що в новостворений орган пропонується включити героїв бойових дій на Донбасі, активістів і “авторитетних людей”. Раді доручать найбільш резонансні справи, як справа Тетяни Чорновіл.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак / фото УНІАН


Однак мережа сприйняла ці нововведення негативно. Наприклад, адвокат Андрій Федур запропонував відразу створити “реввоєнсовєт”, і запропонувати кожному міністерству налагодити випуск важких синтетичних наркотиків. Сама Тетяна Чорновіл відреагувала на це, пригадавши брата Андрія Єрмака – Дениса, назвавши того “селфи-героєм” війни на Донбасі, який має статус учасника бойових дій. Юрист Ганна Маляр зазначила, що нововведення нічого не зіпсують, тому що “псувати вже нічого”. Крім того, Маляр задала кілька питань: кого вважати героєм війни, гідним участі в раді, хто такі “активісти” і “совість нації”.

Прості українці відреагували приблизно так само. Деякі пропонували відразу відродити “легендарні трійки”, інші радять дозволити самосуд, оскільки це “дешево і швидко”. Також користувачі запропонували переймати досвід Єжова, Ягоди та інших “комуністичних діячів, які керували НКВС і спецслужбами”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Нагадаємо, спікер ВР Дмитро Разумков терміново скликає парламент на вимогу опозиції

Як повідомляв портал Знай.ua НАБУ порушило кримінальну справу стосовно Венедиктової

Також Знай.иа писав, у Міністерстві енергетики хочуть майнить криптовалюту