У Черкасах, які опинилися в центрі уваги ЗМІ через спробу місцевої влади передчасно закінчити карантин, активісти помітили бійців Національної гвардії та військовий автомобіль КрАЗ. Імовірно, сили були стягнуті у місто напередодні запланованих протестних акцій. Однак в обласній державній адміністрації факт додаткових заходів було спростовано.

Про військову техніку і солдат на вулицях розповів активіст Станіслав Коломієць, який виклав відповідне відео на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Сьогодні вдень я опублікував заклик до людей прийти завтра під Головне управління Нацполіції в Черкаській області, де мав відбутись допит міського голови Анатолій Бондаренко, і висловити йому свою підтримку. Сотні людей були готові приїхати, щоб засвідчити свою солідарність. Мені дзвонили, писали з усіх куточків України. Проте менше ніж через годину після моєї публікації допит відмінили, «перенісши на невизначений термін» - вочевидь злякались масової акції. Хоча геть нічого незаконного чи, боронь Боже, агресивного, ніхто не планував. Минуло ще кілька годин, і ввечорі на черкаських вулицях з‘явилась техніка Нацгвардії, вщент набита бійцями", - розповідає Коломієць.

При цьому активіст зазначив, що вважає, що містяни не бояться силового розв'язання питання. "Приженіть хоч танки! Це місто вільних людей і справедливого порядку. Так було, є і буде", - підсумував Коломієць.

У Черкаській ОДА новину про додаткові сили спростовують і називають фейком.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Показати ще

"На вулицях Черкас немає додаткових сил Нацгвардії. Це підтвердив керівник ГУНП в Черкаській області Михайло Куратченко.

Кожного дня (і сьогодні не виняток) Нацгвардія спільно із поліцейськими залучаються із 16.00-22.00 на заходи публічної безпеки. Щотижня керівництво ГУНП підписує графік планових чергувань.

Це звичайна практика, додаткових сил на вулицях міста немає. На відео, яке розповсюджується в мережі, одне авто", - йде мова у повідомленні органу влади в соціальній мережі Facebook.

Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Мер Черкас, який повстав проти Зеленського, приголомшив зізнанням - "Я допомагав їм..."

Як повідомляв портал Знай.ua, "Будемо чинити опір" — мер Черкас Анатолій Бондаренко жорстко відповів на "привіт" від Зеленського.

Також Знай.ua писав, що Мер Черкас відповів на погрози Зеленського та порадив передати привіт "Епіцентру".