На сайті Президента України з'явилася електронна петиція №22/094110-еп з вимогою дозволити роботу літніх майданчиків при ресторанах та кафе з 12 травня 2020 року.

Автор петиції - відомий економіст Юрій Атаманюк там виклав зміст прохання тисяч підприємців:

"Шановний Пане Президент!

Звертаюсь до Вас від імені сотень тисяч громадян України та десятків тисяч суб’єктів малого та середнього бізнесу, які працюють у сфері HoReCa (індустрії ресторанного та готельного бізнесу, компаній постачальників, виробників обладнання, продуктів харчування, послуг).

Прямо та опосередковано в цій сфері працевлаштовано до 800 тис. українців.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Прошу Вашого втручання, як Гаранта Конституції (ст. 43 Кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею…)

Наполягаю, що фінансово-економічні наслідки від карантинних заходів в існуючому вигляді, більш загрозливі для життя і здоров’я українців ніж вірус «COVID-19».

Більшість співробітників з 15 березня перебувають у вимушених відпустках за власний рахунок. Керівники бізнесів фіксують суіциідальні настої та загострення і прояв хронічних та виниклих серцево-судинних, онкологічних, нервових хвороб, інших.

Вже є фактом, що 30% підприємств цієї сфери не відновлять свою роботу, фактично збанкрутують, ця цифра збільшується щодня загрозливими темпами.

Враховуючи викладене, до загального переліку послаблень обмежувальних заходів пропоную додати позицію:

«З 12.05.2020 року дозволити роботу літніх майданчиків при ресторанах та кафе, при умові дотримання всіх заходів безпеки, а саме: контроль при вході; дезінфекції; масочного режиму працівників та відвідувачів; дистанція 1,5-2 м., та інших рекомендацій МОЗ».

Запуск роботи таких літних майданчиків дозволить підтримати малий та середній бізнес України, забезпечить функціонування до 100 тис. робочих місць, створить поштовх для відновлення економіки", - цитуємо текст петиції Юрія Атаманюка.

У своєму телеграм-каналі експерт Юрій Атаманюк так прокоментував створення електроної петиції:

"Друзі! Позавчора, в середу, я проводив зустріч з представниками бізнесу сфери HoReCa (готелі, ресторани, кафе а також їхні постачальники комплектуючих і продуктів)

За результатом цієї зустрічі, від імені малого та середнього бізнесу, мною розміщена петиція на сайті Президента.

Для всіх нас важливий кожен Ваш голос, голосуйте!", - пише Юрій Атаманюк.