Народний депутат Сергій Шахов, який перехворів новим різновидом коронавіруса, виступив на трибуні Верховної Ради вперше після одужання. Він вирішив підняти тему карантину і тестування українців на антитіла.

Відповідне відео виступу він опублікував у своєму Facebook.

Шахов зазначив, що карантин є важливим заходом для того, щоб стримувати пандемію, проте не єдиною. Депутат вважає, що потрібно шукати здорових замість того, щоб вважати хворих.

"На щастя, ми маємо геніальних вчених, які вже розробили тест на антитіла. Ми п'ята країна в світі, яка має такий тест. Більш того, наш, вітчизняний тест має ефективність 98%, а коштує в десять разів дешевше, ніж іноземні аналоги", - розповів Шахов.

Нардеп разом з групою "Довіра" запропонував провести масове безкоштовне тестування на антитіла всіх українців, які впродовж півроку мали схожі на коронавірус і одужали.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Нарахували 25 000 гривень пенсії, а платять копійки: чому деякі пенсіонери отримують менше, ніж їм належить

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Показати ще

Він запропонував тим громадянам, у кого в крові виявлені антитіла, видати картки імунітету і дозволити повернутися до нормального життя. Також він зазначив, що можна створити по всій Україні банки крові з антитілами для лікування важкохворих.

На думку Шахова, неконтрольований карантин призведе до падіння економіки, руйнування бізнесу, депресії і психозу у людей, холод, голодні бунти і смерть. Нардеп вважає, що контрольований карантин дозволить людям нормально дихати і оздоровити українську економіку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Шахов зважився на серйозний крок після пережитої хвороби.

Як повідомляв Знай. ua, нардеп Сергій Шахов пройшов тест на антитіла до COVID-19.

Також Знай. ua писав, що Разумков розповів, як Рада пережила спалах Covid-19.