Як відомо, 19 квітня православні християни та греко-католики святкують Воскресіння Христове. У цей день глава держави Володимир Зеленський та інші топ-політики України вітають громадян із Великоднем. Свої побажання вони розмістили на сторінках соціальної мережі Facebook.

"Перш за все, Великдень - це перемога життя над смертю. Це - свято радості. Давайте в сьогоднішній ситуації знайдемо позитив. Ми повертаємося до традицій наших предків, у яких не було супермаркетів або доставки готових кошиків через інтернет", - зауважив Зеленський.

Також президент додав, що в 2020 році у кожної українки є час для того, щоб не купувати паски, а спекти самостійно.

За його словами, громадяни, які виконають умови карантину на Великдень і приєднаються до служб онлайн, зроблять усвідомлений крок заради майбутнього.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль теж привітав усіх українців з релігійним святом.

Популярні новини зараз

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Показати ще

"Пандемія залишила нас вдома, проте точно не позбавила свята Пасхи. Великдень - це свято перемоги життя над смертю. Це свято світла і надії. Саме в цьому ми сьогодні потребуємо як ніколи!" – сказав він.

Також і мер Києва Віталій Кличко привітав усіх громадян.

"Друзі! У цьому році Великдень буде не такий, як завжди ... Це буде свято у вузькому сімейному колі. Тільки з найближчими людьми. Тому що так - безпечно і так сьогодні правильно. Проведіть світле свято Воскресіння Господнього з сім'єю вдома. Віра - вона завжди з нами. Де б ми не були. А благочестя - у вчинках, добрих справах і світлих ідеях", – зазначив мер.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков теж приєднався до привітань.

"Щиро вітаю всіх зі святом Христового Воскресіння! У цей світлий день бажаю вам міцного здоров'я, душевної рівноваги і спокою. Нехай у ваших домівках панують мир, затишок і злагода, а Воскресіння Христове принесе надію і любов", – побажав він.

Привітання Разумкова, скріншот Facebook

Привітала українців і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Так, в 2020-му нам доводиться святкувати його в вимушених домашніх відпустках. Ми ізольовані в своїх будинках через пандемію. У масках і в диму лісових пожеж, за щільно зачиненими вікнами. Без будь-якої впевненості в завтрашньому дні... Але я прошу Вас в цей великий День вірити і сподіватися", - написала політик.

Привітання Тимошенко, скріншот Facebook

Партія "Голос" теж привітала українців зі світлим Христовим Воскресінням.

"Сьогодні українці святкують Великдень вдома. Кожен з нас сьогодні чимось жертвує: хтось відмовляється від зустрічі з рідними за святковим столом, а хто щодня виходить на роботу рятувати людські життя. Так ми йдемо до спільної перемоги... У цей непростий час кожен з нас має потребу в підтримці. Тому зателефонуйте і привітайте зі святом рідних, купите і передайте продукти своєму сусідові, який не може вийти з дому. Адже тільки разом ми зможемо пройти цю дистанцію", - закликають в партії.

Привітання партії, скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що "слуги народу" привітали українців з Великоднем.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у МВС розповіли, скільки українців на Великдень порушили карантин.

Також "Знай.ua" писав, що великодні богослужіння з парафіянами провели в Харкові.