Вирішальне позачергове засідання Верховної Ради, де мають вирішитися важливі питання бюджету України та відкриття ринку землі, розпочалося з протестів.

Однією з перших до трибуни вийшла Юлія Тимошенко і закликала не голосувати за зміну бюджету.

Верховна Рада - фото Знай.ua

"Є надзвичайна ситуація, про яку ми не можемо з вами не говорити. З доходної частини бюджету знімаються майже 120 млрд грн – знімається, по суті, сума, яка, по-перше, вдвічі перевищує створення фонду по боротьбі з інфекцією, з епідемією, по-друге, це половина пенсійного фонду країни за обсягом грошей. Вони знімаються не просто так: міністр фінансів пан Уманський, який пробув 3 тижні на своїй посаді, встиг повністю вскрити великі оборудки по несплаті податку на додану вартість на корупційній основі, махінації на митниці і які здійснюються на ухилянні від сплати податку на прибуток до бюджету України", - зазначила нардеп Юлія Тимошенко.

За її словами, Уманський повідомив, що, в середньому, за квартал таким чином не дораховується до бюджету 30 млдр грн.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Показати ще

"Країну оббирають: не звільнений головний податківець, не звільнений головний митник, а ми з вами побачимо, що не корупцію припинили, а по суті зняли з бюджетної доходної частини 120 млрд грн – це НП", – зазначила Юлія Тимошенко, взявши однією з перших слово на початку засідання.

Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - Знай.ua

Вона наголосила, що перед тим, як голосувати за ці зміни в бюджеті, потрібно зібрати голів фракцій з Кабміном і Президентом і заслухати доповідь Уманського, який вже віднесено до правоохоронних органів – зокрема, до НАБУ і СБУ.