За словами народного депутата, 5 днів тому українці прокинулися в іншій державі. Фактично в Україні відбулося незаконне захоплення влади. Тепер ми живемо в поліцейській державі, позбавлені своїх конституційних прав на пересування, віросповідання, роботу або підприємницьку діяльність, і навіть права на життя.

З кожним днем по всій країні відбувається все більше випадків безпрецедентного зловживання владою з боку силових структур. Про це він заявив під час свого традиційного вечірнього ефіру на Фейсбук.

Яскравим прикладом поліцейського свавілля Шахов назвав ситуацію з затриманням Олександри Навроцької, яка розмістила в мережі відео затримання. За словами дівчини, поліцейські скрутили її і без свідомості затягли в автобус набитий людьми без масок, а потім повезли у відділок з порушенням всіх карантинних норм та прав людини, тільки за те, що вона будучи в масці, по дорозі в аптеку наважилася знімати на телефон, як поліція кришує незаконне будівництво.

"Карантин не для всіх? Як видно з публікації постраждалої дівчини, а також про це пишуть дуже багато інших потерпілих від свавілля поліції люди, наші правоохоронці хоч і прикриваються постановою Кабміну про карантин, однак самі його не дотримуються. Поліцейські дозволяють собі ходити без масок, набивати в автобус для затримання більше 10-ти людей, закривати очі на деякі порушення окремих лояльних підприємців, природно не за «просто так», зупиняти всіх, кого їм заманеться і так далі. Чому ж вони самі не дотримуються цієї постанови. Можливо, справа в тому, що карантин в Україні ввели незаконно, і вони про це знають", - вважає Шахов.

Він нагадав, що українське законодавство гарантує нам свободу пересування – стаття 33 Конституції. Обмежити це право можна лише в разі введення воєнного стану на всій території держави. А це може зробити тільки Верховна Рада, і вже точно не Кабмін.

І це далеко не єдина стаття Конституції, яку порушили карантином. За словами обранця, практично кожен протокол про порушення карантину можна опротестувати в суді. Як мінімум тому, що скласти такий протокол поліція має право лише в тому разі, якщо факт хвороби громадянина коронавірусом підтверджений.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленському та Шмигалю зробили тест на коронавірус.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Чаплига розповів про корупцію у медицині.

Також Знай.ua писав, що Тимошенко показала космічні зарплати на українській митниці.