Політолог, бізнесмен і власник Eurolab Андрій Пальчевський дав коментар щодо провокацій політичних конкурентів і ситуації з тестами на коронавірус.

- Кілька днів тому ЗМІ опублікував інформацію про те, що саме Eurolab була тією приватною клінікою, яка не повідомила про позитивні результати тестів на коронавірус в санітарні органи. Що Ви можете розповісти про це?

- Вся історія полягає в наступному: це брудна інсинуація політичних конкурентів, які від початку і до кінця придумали інформацію про те, що клініка Eurolab не повідомила про 13 позитивні результати на коронавірус.

Результати були отримані двома способами: методом ПЛР (виявляє безпосередньо ДНК або РНК вірусу в біоматериалі) в лабораторії міста Берліна, виконавець — клініка Шаріте. Це дорогий тест, який коштує 16 тис. грн. Тому що виконувався німецькою стороною, і доступний більш багатим людям.

І більш дешевий експрес-тест. Він зареєстрований в Україні. Це тест китайської компанії «Биоизи» (BIOEASY). Наскільки мені відомо, його виконання варто 1200-1500 грн. А собівартість - 600-900 грн., тому що купувався він за ринковими цінами.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Постачальника - компанії «Укрдіагностика» повідомлено, що тест викликає великі сумніви. А всім бажаючим було запропоновано ще отримати ПЛР-тест в «Центр суспільно здоров'я», що, як ви розумієте, зробити практично неможливо. Саме тому в Україні зараз фіксується сміхотворна цифра у 400 хворих. А в цей же час у будь-якій європейській країні вже 50-100 тисяч хворих. А нам будуть розповідати всяку нісенітницю, спеціально не підтверджуючи ті випадки захворювання і смертей, які, я впевнений, йдуть зараз в країні.

Пальчевський пояснив, що клініка робила і експрес-тест і ПЛР-тест. Так, він зазначив, що тести компанії "Биоизи", які були зареєстровані і куплені в Україні (єдині) ймовірно є ненадійними.

"Сьогодні уряд двох країн, Іспанії та Італії, відкликають партії, закуплені у цієї компанії, про що я доповів уряду країни, використовуючи особисті контакти", - розповів Пальчевський.

Пальчевський розповів, що дані тести лише в одному випадку показали позитивний результат і по ньому інформацію передавали у відповідні служби.

"Всі докази того, що 13 повідомлень були вчасно відіслані, є в аудіо-форматі, в електронному вигляді, також були надіслані листами з повідомленням.

І можу вам всі протоколи переслати — всі 13 знахідок, з яким ми дзвонили. Будь ласка, перевіряйте. Ви багато чого для себе цікавого розкриєте. Наприклад, ми дзвонимо у санітарну службу, приймає умовна Мосейчук. Взяла і так далі. Ми телефонуємо на наступний день: «Здрастуйте, ми телефонували вчора» - «Да. Ой, а ми забули вас відзначити у книзі». Але у нас всі телефонні розмови в Eurolab записуються. Тому ми зможемо довести, що хтось не вніс кудись відповідні дані. Ще був випадок: ми дзвонили чотири години поспіль. Ніхто не піднімав трубку. Часто відправляють від одного до іншого: ой, це Світла, Катя. Повідомити неможливо було. Але ми все одно повідомили. І у нас ці плівки є все. І можемо вам їх поставити. І заодно послухаєте, як працюють наші чудові органи. «Ой, потім!», «Ой, нема, вибачаюсь» і так далі.

Можу вас запевнити, що керівництвом Eurolab були зроблені всі заходи для того, щоб клініка працювала згідно з міжнародними протоколами. Це стосується не тільки відповідальності за результати аналізів, комунікації з держорганами, але і захисту персоналу. Щоб медичні працівники, які роблять паркан, не заразилися, всі вони одягнені в спеціальні костюми. Подібна захист в клініці була введена за три тижні до того, як уряд офіційно оголосило про карантин.

Пальчевський стверджує, що головними об'єктами її критики є медична мафія і її головні представники.

"Плюс, знаючи, що Пальчевський знаходиться в якихось рейтингах на другому місці в політичних уподобаннях киян, ще і міська влада Києва вирішила використати цю брехню для нанесення мені політичного удару.

Можу вам повідомити, що в даний час адвокати Eurolab подають матеріали за завідомо неправдивий донос і перевищень службових повноважень суди міста Києва. Впевнений, що справедливість буде відновлена, а ефект, на який розраховують «крадуцкие» і мер Кличко, будуть прямо протилежні очікуваним. Віталію Кличку, як більш досвідченому людині, я б порадив не робити поспішних заяв щодо своїх політичних конкурентів", - пояснив Пальчевський.

Бізнесмен зазначив, що Кличко зробив це публічно в одному з ефірів Яніни Соколової.

Пальчевський розповів, що горезвісне кримінальну справу з приводу приватної клініки, не повідомила держоргани про позитивному результаті пацієнта на коронавірус з'явилося з однієї причини.

"Ці придурки, якщо говорити по-російськи, думали, що у нас є лабораторія і ми робимо аналізи. Вони не розуміли, що аналізи зроблені в Німеччині. Ми ПЛР-аналізи не робили взагалі", - розповів він.

Пальчевський зазначив, що при цьому вони планують робити дані тести.

"Ми закупили партію вже і готові робити тут аналізи для нужденних безкоштовно. Тому що Eurolab, як ви знаєте, взяв під опіку одну з міських лікарень. Я туди особисто передав апарат штучної вентиляції легенів, розхідники. І ми будемо робити тести.

Тим більше, що уряд пообіцяв безкоштовно забезпечити лабораторії праймерами для тестів.

Для нас робити ці тести буде не тільки обов'язок, але, якщо хочете, громадянський обов'язок. І в цей час ці виродки нас закрили: в розпал епідемії позбавити країну однією з провідних ПЛР-лабораторій, а може бути навіть самої великої, я вважаю злочином.

Мені здається, найголовніше це те, що сьогоднішні керівники від медицини намагаються спрямувати всю медицину в свої приватні клініки", - Пальчевський.

"Схема така. А моїй клініці вставляють палиці в колеса.

У всіх країнах Європи і Америки уряд безкоштовно видає праймери, а лабораторії, в якості громадянського обов'язку виконують аналізи на цих праймерах. У нас же зробили з цього бізнес. Так не можна. Необхідно праймери роздавати ПЛР-лабораторій всіх форм власності. Ми готові, готові більш, ніж хто-небудь", - розповів Пальчевський.

При цьому він розповів, як саме найімовірніше коронавірус почав поширюватися в Україні.

" Розповідаю: 8 березня, Куршевель... Це місто стало одним з головних джерел захворювання в Європі. З України там побувало близько тисячі чоловік, всі вони повернулися до нас. З них прилетіло звідти, як мінімум, сто хворих. Пікантність ситуації в тому, що багато державні діячі та бізнесмени були там не з дружинами, а прокатними дівчатами. І ці тітки, щоб не палитися, повернувшись в Україну, понавигадували фальшиві імена, інші адреси. Ми повідомили про цих хворих в держоргани, але знайти їх тепер неможливо. Так що, так, еліти немає, але хвороба дійсно елітна", - резюмував Пальчевський.