Про це пише Антикор.

Документом Голова ВРУ Дмитро Розумков сповіщує депутатів про скликання позачергового пленарного засідання на 13:00 30 березня, а також доводить до них запропонований порядок денний.

Зокрема п. 7 пропонованого порядку визначено як «7) про звільнення Уманського І.І. з посади Міністра фінансів України», а п. 9 – «9) про призначення Марченка С.М. Міністром фінансів України».

За інформацією, що неодноразово лунала зі ЗМІ, кадрові перестановки в Мінфіні пов’язані з напруженими робочими стосунками, що, нібито, виникли в голови Уряду Дениса Шмигаля та очільника Мінфіну Ігоря Уманського.

Сергій Марченко був заступником міністра фінансів у 2016-2018 роках. Як пише онлайн-видання «Букви», в Мінфіні він відповідав зокрема за роботу з ігорним бізнесом і легалізацію його діяльності. Саме в цей період Мінфін через нові ліцензійні умови намагався монополізувати лотерейний ринок під одного оператора – «Українські національні лотереї» (пов’язують з колишніми оточенням Петра Порошенка: Олександром Третьяковим, Борисом Ложкіним та Глібом Загорієм).

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Проти цих умов проголосувало 5 з 8 членів АМКУ. Після чого Мінфін надіслав в АМКУ листа за підписом заступника міністра Сергія Марченка з вимогою погодити проект ліцумов.

В той же час, далеко не всі депутати в монобільшості підтримують кандидатуру Марченка: як через його попередню роботу з Петром Порошенком, так і через те, що його професійні зв’язки можуть негативно вплинути на співпрацю Мінфіна та профільного комітету ВРУ.

Ті ж самі побоювання висловлюють і в самому Міністерстві фінансів.

«Це однозначно негативно вплине на взаємодію між Мінфіном на профільним комітетом ВРУ. Марченко – це на 100% людина Третьякова та УНЛ. А Гетманцев впевнений, що саме «нацики» стояли за нападом, який на нього було здійснено декілька років тому. Ти можеш пробачити якісь робочі наїзди, брудну гру проти своєї компанії, але не особисті образи – це надовго», - вважає наше джерело в Мінфіні.