Український експерт з економіки Юрій Атаманюк заявив, що вже незабаром в Україні станеться масштабний конфлікт за участю Мінфіну, НБУ та новообраного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, який нічого не розуміється в економіці.

Про таке він заявив на власній Telegram-сторінці.

"По внутрішній інформації з органів влади спостерігається неприйняття і назрівання конфліктів, навіть на особистісному рівні. Прем'єр Шмигаль змінив 17 місць роботи за 20 років. Якихось великих досягнень в минулому за ним не числиться. Ігор Уманський професіонал, він добре знає систему Мінфіну, може бути досить ефективний в економічному блоці. Але за умови, що йому вдасться вибудувати спільну політику з Національним банком.

Атаманюк, скріншот відео

Економіка стане заручником півзаходів. НБУ налаштований вести політику за принципом "чим гірше тим краще". Найближчими днями ми станемо свідками конфлікту між міністром фінансів і керівництвом НБУ. Також в Уманського назріває конфлікт зі Шмигаль та з іншими членами Кабміну - популістами, які пропонують збільшити витрати, не маючи при цьому ідей для джерела доходів", - написав він.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Відтак, за словами Атаманюка, Україну незабаром чекає повний хаос, зокрема і абсолютне погіршення економіки.

"Ми отримали новий уряд, ніяк не професійніше попереднього, ось-ось готове загрузнути в чварах, конфліктах і взаємних звинуваченнях. Додайте до цього невиконання бюджету, відсутність програми і зовнішні виклики. Як результат, погіршення економічних показників, стрімке падіння рейтингів довіри до всіх, без винятку, органам влади. Новий виток політичної кризи...", - підкреслив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, у Зеленського назвали несподівану заміну Гончаруку, хто посуне прем'єра.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Владислав Скальський, Денис Шмигаль і Андрій Прокопенко увійшли в трійку кращих губернаторів України.

Також портал "Знай.ua" писав, що Рада призначила нового міністра громад і територій Дениса Шмигаля, що про нього відомо.