Українська влада не бажає розслідувати трагічні події в Одесі 2 травня 2014 року, а Зеленський - гідний продовжувач політики Порошенка.

Таку думку висловили в партії «Опозиційна платформа - За життя», та заявили, що ОПЗЖ не дозволить перетворити на фарс розслідування одеської трагедії 2 травня.

У партії обурилися тим, що 3 березня депутатами Одеської облради з ініціативи голови Одеської ОДА Максима Куцого було прийнято рішення зняти з порядку денного питання про встановлення пам'ятника загиблим 2 травня 2014 року. Причиною такого рішення назвали розколювання суспільства і намагання влаштувати політичне шоу.

«Безпрецедентно цинічна, політично заангажована заява голови Одеської ОДА, який розцінює встановлення пам'ятника жертвам кривавої трагедії як політичне шоу, що не викликало критики ні з боку Офісу президента, ні з боку самого глави держави. Зеленський виявився гідним продовжувачем політики Порошенка. Саме режим Порошенка - Парубія зробив все для того, щоб винних не було знайдено і покарано», - відзначили в ОТЗЖ.

У партії обурені тим, що бійня на Куликовому полі і пожежа в Будинку профспілок, коли заживо згоріли десятки людей, виявилися недостойні уваги нинішньої влади.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

«Розповіді губернатора про бажання звернутися в правоохоронні органи для розслідування подій - не більше ніж дешевий піар-хід. Об'єктивного розслідування одеської трагедії немає і не передбачається. Причина загальновідома, її ще в 2015 році озвучила представник США при ООН Саманта Пауер: "дефіцит бажання притягти до відповідальності тих, хто це робив" », - вважають в ОТЗЖ.

У політсилі зазначили, що через майже шість років після трагічних подій, жахнувшись весь світ своєю жорстокістю, як і раніше (на цей раз - вже від нової влади) можна почути розповіді про бажання розслідувати і покарати.
Представники нової влади, заявили в ОТЗЖ, намагаються переконати суспільство, що вшанування пам'яті загиблих в Одесі розколює країну.

«А як бути з рішенням Київради, який схвалив вшанування нацистів, антисемітів, гітлерівських колабораціоністів, винних в смертях тисяч євреїв, українців, поляків під час Другої світової війни? Ось вони, подвійні стандарти влади », - констатували в політсилі.

У зв'язку з цим «Опозиційна платформа - За життя» заявляє, що не дозволить перетворити розслідування одеської трагедії на фарс.

«Встановити винних і притягнути їх до відповідальності - це вимога суспільства. І справа честі для Зеленського і його команди. І перед обличчям світової громадськості, і перед обличчям українських громадян », - резюмували в ОТЗЖ.