Президент Володимир Зеленський привітав вселенського патріарха Варфоломія з 80-річним ювілеєм і заявив про готовність зміцнювати відносини. Відповідний лист український президент передав членами делегації на чолі з міністром культури, молоді та спорту Володимиром Бородянським.

Привітання оприлюднив заступник міністра закордонних справ, колишній генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар:

Патріарх Варфоломій і Володимир Зеленський, скріншот

"Пишаємося зв'язком тисячолітньої давності, яка поєднала Україну з Константинопольським престолом і завдяки якій наша держава стала частиною християнського світу. Ці відносини зі Вселенською церквою мали великий вплив на хід історії нашого народу і їх наслідки зберігають важливість до сьогодні. Хочу запевнити Вашу Всесвятість в готовності й надалі зміцнювати відносини України з Вселенським патріархатом", - йдеться у листі. Привітання для патріарха Варфоломія

Зазначається, що крім Бородянського і Боднаря, у складі української делегації був депутат Олександр Ткаченко. Останній написав про цю подію у своєму Facebook.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

Патріарх Варфоломій і Володимир Зеленський, скріншот

"Патріарх в хорошому настрої і радий буде при першій можливості відвідати Київ. Каже, що незабаром варто очікувати визнання ПЦУ іншими православними церквами. Останній буде Москва, за його словами", - написав він у фейсбуці. Олександр Ткаченко

Володимир Зеленський зустрічався з Варфоломієм 8 серпня. Тоді у пресслужбі президента оприлюднили заяву Зеленського про те, що він не буде втручатися у церковні справи, але буде захищати незалежність церкви. Водночас у Вселенському патріархаті повідомили, що під час зустрічі Варфоломій гарантував незалежність Православної церкви України. У 2019 році патріарх Варфоломій надав автокефалію Православній церкві України.

Привітання Володимира Зеленського, скріншот

Українська делегація вітає Варфоломія, фото: Facebook / Олександр Ткаченко

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Луганщині тонни шкідливих речовин викинули у повітря, кадри з хімзаводу нажахають дужче, ніж коронавірус

Як повідомляв портал "Знай.ua", звільнених з російського полону Зеленський кинув напризволяще – ні грошей, ні житла

Також "Знай.ua" писав, українцям покажуть воєнну екшн-драму "Черкаси" про нескорених моряків у Криму