Народний депутат від "Слуги народу" Андрій Холодов терміново звернувся до мажиротарників і закликав їх заблокувати законопроект про роздрібний акциз, який може привести до того, що мільярди гривень локальних податків будуть централізовані і розподілятися Мінфіном. А це своєю чергою викличе обурення на місцях і скандали з невиконанням бюджетів.

Андрій Холодов звернув увагу нардепів на те, що зараз відбувається в Мінекономрозвитку. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
"Пару тижнів тому було засідання підкомітету з підакцизних товарів, на якому розглядали законопроекти №2501, 2502 народного депутата Олексія Ковальова. Він пропонував перенести роздрібний тютюновий акциз на оптових дистриб'юторів або виробників", - нагадав Холодов.
Депутат пояснив, що фактично мова йде про те, що платежі будуть централізовані, а потім мерам міст потрібно буде "вибивати" ці гроші в свої локальні бюджети. Холодов назвав таку схему нелогічною і корупційною.

Депутат зазначив, що підкомітет з підакцизних товарів ці законопроекти відхилив: "Ми проголосували за те, щоб їх далі не розглядати".

Однак, нещодавно в Мінекономрозвитку відбулося засідання робочої групи, на якій знову обговорювалися такі ідеї. Зокрема, мова йшла про те, щоб роздрібний акциз на алкоголь і пиво також адміністрували виробники.

"Це навіть гірше, ніж було в першому варіанті. Величезна дохідна частина місцевих бюджетів може бути централізована і всі ми отримаємо величезний репутаційний удар", -попередив Холодов.

Андрій Холодов зазначив, що податкова таким чином замість того, щоб наводити порядок на місцях, хоче скоротити кількість платників до мінімуму, щоб не морочити собі голову.

"Так і виходить: замість того, щоб виконувати свою роботу, чиновники намагаються забрати гроші з місцевих бюджетів і потім їх "видавати".

Депутат звернув увагу на те, що текст документу ніде не опубліковано та припустив, що Мінекономрозвитку, судячи з усього, підтримує законопроект. За словами Холодова, заступник міністра Світлана Панаіотіді запропонувала законопроект "прийняти, а потім доопрацювати".

Холодов звернувся до мажиротарників і закликав їх заблокувати цей законопроект:

"Я звертаюся до всіх депутатів-мажоритарників. Цей законопроект потрібно заблокувати усіма можливими способами. Я взагалі не уявляю, як ви будете дивитися в очі мерам і що будете відповідати на питання про ремонти шкіл та дитсадків. І що будете говорити їм перед місцевими виборами?"

Нагадаємо, Андрій Холодов, заявив, що глава митниці Максим Нефьодов не виконує своє обов'язки та прикриває митників, які вже неодноразово "горіли" на хабарництві.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще