Голова Державної податкової служби Сергій Верланов та міністр фінансів України Оксана Маркарова моментально відреагували на заміну в.о. голови ДФС - 14 лютого замість Дениса Гутенка був призначений Сергій Солодченко.
У зв'язку з цим, помічник Маркарової та Верланова у справах "конвертаційних" відправив всім конвертаторам і "своїм" працівникам ДФС грізне смс з інструкцією подальших дій. Про це розповів економічний експерт Юрій Атаманюк в Telegram.

Так, 14 лютого - у день призначення нового виконуючого обов'язки голови ДФС, помічник Маркарової та Верланова Олександр Кондра повідомив "всім групам, які працюють", що починаючи з 24 лютого їм всім без винятку необхідно зупинити роботу "на певний час".
Сергій Верланов, голова Державної податкової служби

Оксана Маркарова, фото: liga.net

При цьому, в смс було строго попереджено всіх, хто наважиться порушити це розпорядження, що в такому разі "буде блокування всієї сітки без апеляції та можливості працювати надалі".

Юрій Атаманюк пояснив, чому конвертаторам дали допрацювати до 24 лютого. Справа в тому, що звітність по ПДВ 20-го, і ці 4 дні відвели на збір "каси".

А ця сама каса таки немаленька - 4 млрд грн щомісяця. Це достатній аргумент, щоб ризикнути і не "затаїтись" відразу, а таки зібрати "дохід".
Нагадаємо, Верланов і Маркарова "кришують" великий конвертаційний центр, в результаті "діяльності"якого в держбюджет не поступає 4 млрд грн ПДВ щомісяця.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше