Поки Крим не повернеться до складу України, водопостачання на окупований український півострів відновлено не буде.

За таке рішення проголосували на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради з прав людини, яке пройшло просто на адміністративному кордоні з Кримом - на КПВВ "Чонгар" (Херсонська область).

Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook глава комітету, народний депутат Дмитро Лубинець.

У засіданні взяли участь голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, міністр у справах ветеранів Оксана Коляда, омбудсмен Людмила Денисова та інші.

"Комітет висловив чітку позицію про неприпустимість розгляду питання водопостачання в Крим, поки півострів залишається анексований Росією", - зазначив Лубинець.

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

В ході засідання нардеп заявив, що "будь-які спекуляції щодо обміну окупованого Донбасу на постачання води в окупований Крим є неприйнятними, цинічними і аморальними".

"Це спроба торгувати громадянами України, які для держави всі рівні і мають однакове право на захист своїх інтересів", - підкреслив Лубинець, якого цитує представництво президента України в АР Крим.

Комітет також зустрівся з великою діаспорою кримських татар, які поскаржилися на дерибан землі в Генічеському районі та незаконний видобуток піску на Арабатській стрілці.

Про це повідомив нардеп Руслан Горбенко.

″Підприємство, яке краде пісок зареєстроване в Україні, а засновник - громадянин Росії. Будемо розбиратися″, - сказав Горбенко.

А тим часом Наталя Поклонська через Facebook звернулася до Зеленському з проханням зруйнувати дамбу та пустити воду в Крим.

″Я звертаюся до Зеленському. Цю дамбу потрібно зруйнувати, як Берлінську стіну. Покажіть, що ви президент для людей, а не для орків і тролів з ″СС-2.0", - написала одіозна Няш-Мяш.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Арахамія зробив провокаційну заяву про водопостачання Криму.

Як повідомляв портал Знай.ua, Крим втрачає воду, мешканці півострова моляться, а окупанти сподіваються на диво

Також Знай.ua писав, через недостатні запаси водних ресурсів в анексованому Криму в Сімферополі буде обмежено водопостачання.