Перший день роботи на новій посаді Андрій Єрмак розпочав з прес-брифінгу. Про подальший план дій новопризначений голова Офісу Президента розповів у 20-хвилинній промові, що відбулася на Банковій 12 лютого. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Андрій Єрмак - фото Знай.ua

Головні напрямки: інвестиції, взаємодія зі Світом та регіони

Серед основних принципів і напрямків роботи Андрій Єрмак позначив регіональну політику – зокрема продуктивну роботу з губернаторами на місцях.

"Команда губернаторів у нас вже фактично сформована. Це теж молоді, амбіційні, професійні люди і вони мають конкретні завдання. Ще один надважливий напрямок – щоб Україна стала інвестиційною меккою. І ми маємо конкретні кроки та програми щодо того, як це зробити. Сьогодні це завдання отримали наші губернатори, цим опікується Уряд і всі, хто залучений до роботи з інвестиційного клімату", – зазначає Андрій Єрмак.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Головне за 5 травня: доплати пенсіонерам уже влітку, можлива смерть Віктора Павліка та новий тариф на світло

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Андрій Єрмак - фото Знай.ua

Не оминув новопризначений голова Офісу і відносини з іншими країнами.

"Зовнішньо-політичні напрямки розвитку залишаються пріоритетним і я буду опікуватися ними також. Я вважаю, що сьогодні Україна є в топі світової уваги і ми не можемо втрачати цей шанс: необхідно зробити все, щоб та увага і інтерес, які ми маємо і відчуваємо під час міжнародних візитів, давав нам конкретні результати", – підкреслив керівник Офісу Президента.

Замовив він слово також про забезпечення незалежності сучасних ЗМІ та розширення комунікацій.

"Я зроблю все, щоб не було ніяких інтриг і бути максимально відкритими. Ми визнаємо, що є багато чого, що треба зробити з боку комунікацій. У нас дуже професійна команда і я думаю, що дуже скоро ви побачите як комунікації Офісу Президента будуть на ще більш високому рівні", – зазначає Андрій Єрмак.

Зеленський, фото - Офіс президента

Осінні вибори на Донбасі: відбудуться чи ні?

Зайшла мова і про можливість проведення цьогорічних місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях Сходу України.

"Донбас, як і Крим, є територією України. Але, безумовно, є умови, без виконання яких це неможливо. Ми, з українського боку, готові виконати всі домовленості, які були досягнуті – в першу чергу, в Парижі. По-друге, в нас є чіткий план, що повинно відбутися для того, щоб наприкінці жовтня вибори могли відбутися по всій території України, відповідно до українських законів", - говорить Андрій Єрмак.

Андрій Єрмак - фото Знай.ua

Але, як наголосив новий очільник Офісу Президента, компроміси можуть бути лише під час перемовин.

"Я готовий говорити зі всіма патріотичними, адекватними, розумними силами в цій країні. І буду це робити. Для того, щоб всі, хто любить нашу Україну і бажає їй добра, якщо треба буде 10-20 разів повторити, що таке формула Штайнмаєра або який в нас план, я буду говорити з усіма: і в Парламенті, і з суспільством. Нема нікого, з ким ми сьогодні не готові говорити і роз'ясняти свою позицію", – відзначає Андрій Єрмак.

Загалом же, після закінчення війни у планах – перетворити Донбас на квітучий край та відкрити там сучасний економічний ХАБ.

Донбас, фото: ZIK

Проте, як показала практика, далеко не всі обіцянки перевтілюються в реальність.

Про це свідчить приклад зі звільненим Андрієм Богданом, який майже весь свій липневий брифінг присвятив розкриттю однієї зі своїх головних цілей – зняття з посади голови КМДА Віталія Кличка, налагодження господарської сфери Києва та знищення корупційної складової у вищих чинах столичної влади. Однак й досі жоден з цих пунктів поки так і не був виконаний.

Міжнародний форум "Майбутнє Києва" - Віталій Кличко

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.