Президент Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андерс Кнапе направив листа новопризначеному віцепрем’єру, міністру розвитку громад та територій України Денису Шмигалю у якому висловлювалася підтримка процесам децентралізації та висувалася вимога закріпити наміри України змінами у Конституції.

Повідомлення про це розміщене на офіційному сайті Ради Європи.

"В Україні необхідні значні законодавчі та конституційні зміни для завершення тривалої децентралізації та реформи місцевого самоврядування", - пише Президент Конгресу.

"Конгрес готовий разом з іншими партнерами Ради Європи - Венеціанською комісією та міжурядовим сектором - допомогти українській владі в здійсненні реформ", - йдеться у зверненні.

Конгрес місцевих та регіональних влад Європи

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

У Раді Європи наголосили на необхідності враховувати для імплементації необхідних змін інтереси всіх зацікавлених сторін. Також реформи мають відповідати принципам, сформульованим у Європейській хартії місцевого самоврядування, Додатковому протоколі до неї про право на участь у справах місцевого органу влади та інших нормативних актах Ради Європи.

Конгрес місцевих і регіональних влад планує моніторинговий візит в Україну на 4-6 березня 2020 року.

Нагадаємо, раніше Томенко вказав, як Зеленський пішов "по тонкій кризі" із законом про децентралізацію: що не так з документом.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Рада Європи проміняла Україну на "російські цінності".

Також "Знай.ua" писав про децентралізацію від Зеленського: опубліковано повний текст законопроєкту про зміни в Конституції України.