Верховна Рада не підтримала скасування нового закону про середню освіту, який не передбачає існування російськомовних шкіл.

Ініціатором проєкту постанови 0901-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 16.01.2020 року про прийняття у другому читанні та в цілому як закону України проєкту Закону України "Про повну загальну середню освіту" є члени фракції "Опозиційна платформа – За життя" Наталія Королевська і Михайло Папієв, пише Моя Школа OBOZREVATEL з посиланням на сайт ВРУ.

Документ підтримали всього 58 народних депутатів: 11 – від "Слуги народу", 38 – від "Опозиційної платформи", 4 – від депутатської групи "За майбутнє", 1 – від групи "Довіра" і 4 позафракційних.

Тепер ухвалений законопроєкт про середню освіту може бути підписаний головою ВРУ Дмитром Разумковим і переданий на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Нагадаємо, раніше монобільшість ВРУ (327 нардепів) підтримала законопроєкт №0901. Він дасть змогу запровадити широкий перелік новацій: переведення деяких освітян на котракт, впровадження інтернатури для молодих вчителів і скасування російськомовних шкіл.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Нагадаємо, Медведчук заявив, що ОПЗЖ робить все, щоб президент не підписав закон про освіту

Як повідомляв портал Знай.ua, закон про мову передбачає кримінальної відповідальності за його порушення

Також Знай.ua писав, 31 травня 2019 року Рада прийняла новий закон про середню освіту