У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який забороняє водіям автобусів включати музику і фільми без згоди всіх пасажирів. Про це повідомив на своїй сторінці ініціатор законопроекту Володимир В'ятрович.

За словами В'ятровича, законопроєкт № 3006 покликаний покласти край "акустичному насильству" в пасажирському транспорті.

Автори документа пропонують внести зміни в Закон України "Про автомобільний транспорт", які заборонять водіям транслювати в салоні автобуса музику, звук фільмів або інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Включати звук можна буде тільки через індивідуальні навушники пасажирів, а в салоні - тільки за згодою всіх пасажирів.

"Прийнявши цей законопроект, парламент введе в Україні правила, які діють у всьому цивілізованому світі. Пасажири всіх видів транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки "шансону" або якогось серіалу", - пояснює Володимир В'ятрович.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Показати ще

Нагадаємо, водій автобуса висадив двох волонтерок через прохання вимкнути російський фільм

Як повідомляв портал Знай.ua, хамовита працівниця київського кафе відмовилась вимкнути російську попсу

Також Знай.ua писав, на сайті Київради оприлюднили петицію про заборону столичним маршрутникам вмикати російську попсу та шансон