Пленарне засідання Верховної Ради, що розпочалося 6 лютого, видалося бурхливим. Із самого ранку під стінами будівлі зібралися сотні учасників масштабного протесту щодо законопроекту про запровадження ринку землі сільськогосподарського призначення. А лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко разом із депутатами-однодумцями влаштували блокування трибуни, в результаті чого кілька годин "випали" із загального часу роботи нардепів. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - фото Знай.ua

Довелося вгамовувати – заспокоював Разумков

Перша сутичка виникла під час блокування трибуни і крісла спікера Верховної Ради, а друга – під час голосування за продовження робочого дня до 20.00.

Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - Знай.ua

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - Знай.ua

Ситуація загострилася настільки, що депутатів вийшов заспокоювати особисто голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Я розумію, що сьогодні нас багато хто штовхає на те, щоб в Верховній Раді знову була бійка, кров і щоб не лише в Верховній Раді. Коли ми домовляємося, що потрібно йти за Законом і не порушувати регламент, треба так і робити. Не має права вирішувати хтось особисто – рішення будуть прийматися більшістю. Саме така демократія", – наголосив Дмитро Разумков.

Спілкувалися, як голубки

Втім, серед хаосу, що виник в сесійній залі, деякі депутати не тільки не брали участь в дебатах, а, навпаки, використали час для бесіди наодинці.

Верховна Рада - фото Знай.ua

Нардепи від політичної партії "Слуга народу" Єлизавета Ясько та Євген Пивоваров понад півгодини мило спілкувалися, ні на крок не відходячи один від одного.

Верховна Рада - фото Знай.ua

Голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Єлизавета Ясько та член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництв Євген Пивоваров весь цей час посміхалися, час від часу нашіптуючи щось один одному.

Верховна Рада - фото Знай.ua

Верховна Рада - фото Знай.ua

Патріотичний "садовод"

А серед напівпустих лав у момент загальних спорів можна було розгледіти незвичний атрибут на столі нардепа Оксани Савчук. Вона прикрасила робоче місце живою квіткою у горщику, додавши домашнього затишку офісній обстановці.

Квітка в сесійній залі - фото Знай.ua

Горщик розмальований у жовто-блакитні кольори і, до речі, сама депутат, на відміну від інших, теж була одягнута у патріотичну вишиванку.

Квітка в сесійній залі - фото Знай.ua

Верховна Рада - фото Знай.ua

Чим здивують "слуги народу" в останній робочий день цього тижня, читайте на порталі Знай.ua.