У МОЗ провели терміновий брифінг щодо коронавірусу та відповіли на найбільш важливі запитання про ситуацію із небезпечним захворюванням.

У понеділок, 3 лютого о 16:30 в Українському кризовому медіа центрі розпочався брифінг на тему: "Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV".

Провів брифінг гендиректор Директорату громадського здоров'я МОЗ України Андрій Скіпальський.

Скіпальський в першу чергу зазначив, що на сьогоднішньому засіданні уряду прийняли важливий документ - "Розпорядження Кабінету міністрів України про заходи запобігання занесенню і поширенню на території України інфекційних хвороб, спричинених новим коронавірусом." Структура цього документу передбачає підвищення рівня готовності всіх органів влади до реагування та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій внаслідок можливого поширення коронавірусу на території України.

Скіпальський повідомив, що при Кабміні було створено оперативний штаб. Також було встановлено карантинні заходи щодо осіб, які прибувають в Україну з Китаю, зокрема з Ухані, та затверджено план реагування на випадок поширення небезпечного вірусу.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Крім того, за словами Скіпальського, евакуація українців, які перебувають в провінції Ухань, може відбутися вже на цьому тижні. В даний момент йде обговорення всіх нюансів - остаточне рішення на рівні уряду буде прийнято в оперативному режимі.

Нагадаємо, що уряд затвердив план запобігання занесенню і поширенню на території України нового коронавірусу з Китаю.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні нова підозра на коронавірус, людей госпіталізують з аеропорту

Також Знай.ua писав, в Таїланді знайшли незвичне поєднання ліків, яке врятує від коронавірусу