Стало відомо, що ізраїльський посол Джоел Ліон закликав Україну перенести посольство з Тель-Авіва до Єрусалиму. Про це він повідомив в інтерв'ю LB.ua.

"Ми хочемо, щоб в Єрусалимі було посольство. Ми просимо Україну відкрити посольство в Єрусалимі, а не в Тель-Авіві", - заявив він.

Джоел Ліон

Слід зазначити, що ще в 2019 році з'явилася інформація, що Україна збирається відкрити в Єрусалимі Офіс інновацій, проте дипломат сказав, що поки незрозуміло, коли саме це станеться і який у нього буде статус.

"Ми не знаємо, що хоче відкрити Україна. Ми б хотіли, щоб це було дипломатичне представництво. Буде це урядовий офіс, не дипломатичний – ми подивимося", - повідомив він.

Популярні новини зараз

Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Також він сказав, що необхідно вирішити багато питань, які належать до персоналу, логістики, оренди та спеціалізації. І лише після цього, за словами посла, офіс можна буде відкрити.

Слід також нагадати, що за попередніми планами Офіс по просуванню інновацій та інвестицій в Єрусалимі повинен був отримати статус дипломатичного представництва. Основним напрямком діяльності буде просування інновацій та інвестицій у сфері високих технологій.

Посольство

Українське посольство в Ізраїлі розташоване в Тель-Авіві.

Нагадаємо, що в Іраку три ракети впали поруч з посольством США, в так званій "зеленій зоні" в центрі Багдада.

Як повідомляв портал "Знай.ua", посольство України в Китаї поінформувало, скільки українців знаходяться в провінції Хубей та місті Ухань.

Також "Знай.ua" писав, що президент США Дональд Трамп презентував довгоочікуваний план мирного врегулювання конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.