На днях в Конституційному суді України завили, що п'ятдесят народних обранців просять повернути їм депутатську недоторканність.

Відповідне повідомлення з'явилося на сайті КСУ.

Варто зауважити, що ще з 1 січня цього року в державі набрав чинності закон про скасування недоторканності народних депутатів України. Згідно з ним, аби відтепер притягнути нардепів більше не потрібна згода парламенту.

Верховна Рада, фото: 24 канал

Нині ж у КСУ повідомили, що до них надійшло конституційне подання від 50 нардепів, які хочуть повернути назад свою недоторканість.

Популярні новини зараз

На 1000 грн дорожче: тепловики визначились із тарифом для населення

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Газ подорожчає для всіх: як новий тариф вдарить по гаманцю

Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати

Показати ще

"До Конституційного Суду України 31 січня надійшло конституційне подання 50 народних депутатів України щодо відповідності Конституції України (конституційності) Закону України "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканості народних депутатів України)" від 3 вересня 2019 року № 27–IX", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що більшість підписів під зверненням належать депутатам партії "Опозиційна платформа - За життя". Список з усіх нардепів можна глянути тут.

Нагадуємо, що нещодавно стало відомо, що українські посадовці отримують зарплатні вищі, ніж президент США Дональд Трамп.

Як повідомляв Знай.uа, Милованов з колегами хоче віддати за поїздки в Париж майже 10 мільйонів: всі деталі.

Також Знай.uа писав про те, що у Міносвіти заявили, що українські ВУЗИ "халявних" грошей більше не отримають.