Команда президента України Володимира Зеленського спочатку була дуже налаштована на поглиблення відносин з США і тому була в шоці від рішення Білого дому припинити військову допомогу Україні. Про це повідомив колишній секретар РНБО Олександр Данилюк в інтерв'ю американському виданню The Daily Beast.

"Коли я розробляв і оформляв дорожню карту взаємодії США і України, я обговорював це з Зеленським. Ми ретельно пройшлися по всім пунктам. Він (Зеленський. – Ред.) сказав: "Так, я цілком підтримую це... Це має стати основою наших відносин", - цитує видання Данилюка.

Він пояснив, що його план включав пропозиції про експорт газу з США і був всеосяжним.

Олександр Данилюк

"Але по суті в ньому йшлося про національну безпеку", - зазначив Данилюк, підкресливши, що цілком покладався на радника американського президента з питань нацбезпеки Джона Болтона.

Популярні новини зараз

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Крім того, екс-чиновник розповів про важливу зустріч влітку 2019 року у Вашингтоні. На ній були присутні Джон Болтон і посол США при ЄС Гордон Сондленд.

"Сондленд в певний момент перервав розмову, озвучивши вимоги Трампа, щоб Зеленський погодився на розслідування проти Байденов. Незабаром після цього Болтон покинув офіційну зустріч", - йдеться у публікації.

Після цього Данилюку заявили, що розслідування є єдиним шляхом для розвитку подальших відносин між двома країнами. При цьому екс-чиновник розповів, що тільки з американських ЗМІ дізнався про заморожування допомоги Україні.

Зеленський, фото - Офіс президента

"Я був дуже здивований і шокований. Бо лише за кілька днів до цього у мене була зустріч з Болтоном. Власне, у мене було кілька зустрічей з ним. І ми вели широкі дискусії. Останнє, що я очікував прочитати - це статтю про заморожування військової допомоги", - зазначив екс-голова РНБО.

Данилюк наголошує, що це призвело до виникнення паніки в команді Зеленського, а сам президент України був переконаний, що сталася якась помилка.

Нагадаємо, Пальчевський жорстко пройшовся по міністру Бородянському через закон про ЗМІ.

Як повідомляв Знай. ua, Романенко "розкрив очі" Зеленському і показав, на кого він перетворився.

Також Знай. ua писав, що Данилюк після відставки попередив Зеленського про суперечливому оточенні.