З'явилася інформація, що депутати парламенту Канади на першій сесії нового скликання вшанували пам'ять жертв авіакатастрофи пасажирського літака "Міжнародних авіаліній України", який розбився 8 січня 2020 року в Ірані. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Авіакатастрофа в Ірані

"Як домовлено під час обговорень між представниками всіх партій в парламенті, існує згода щодо вшанування хвилиною мовчання жертв катастрофи рейсу "Міжнародних авіаліній України" PS752. Запрошую депутатів встати", - оголосив спікер канадського парламенту Ентоні Рота.

Потім лідер опозиції Ендрю Шир подякував прем'єр-міністру Джастіну Трюдо за інформування опозиції і всіх канадців про ситуацію з моторошною авіакатастрофою в Ірані. Він також поцікавився у голови уряду прогресом у притягненні до відповідальності винуватців і повернення в Канаду тіл загиблих громадян.

"Ми віддані підтримці родичів і близьких, нашими пріоритетами залишаються прозорість, підзвітність і справедливість. Я прямо сказав президенту Рухані, що канадці вимагають від іранської влади всебічного співробітництва... Ми продовжуємо очікувати повної прозорості та повноцінного розслідування від Ірану", - сказав Трюдо.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

Джастін Трюдо

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що військовий, який причетний до аварії українського літака МАУ, перебуває у в'язниці.

Як повідомляв портал "Знай.ua", іранські військові, які підпорядковуються аятолі Алі Хаменеї, три дні приховували від президента Ірану Хасана Роухани інформацію про збитий український літак.

Також "Знай.ua" писав, що член парламентського комітету з розвитку іранського меджлісу Фараджулла Раджабов заявив, що "чорні ящики" зі збитого українського літака МАУ Іран не поверне.