Лякаючі випадки зараження смертельним коронавірусом, що останніми днями трапляються все частіше, неабияк бентежать і громадян нашої країни. Аби запобігти потраплянню небезпечного вірусу на територію держави, українці звернулися до Володимира Зеленського із проханням вжити оперативних заходів.

Коронавірус з Китаю, фото financoff

Відтак, за останні кілька днів на сайті Президента України з'явилися одразу 4 відповідні петиції.

Ініціатор звернення №22/083442 просить про "Заборону торгівлю з Китаєм, у зв'язку з спалахом коронавірусу".

"Кожен день в Україну приходить товар з Китаю. Це дуже небезпечно. Пропоную перевіряти в аеропортах кожну людину яка прибула з Китаю", – пише автор електронної петиції, оприлюдненої 23 січня, Ярослав Богомолов.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Коронавірус, фото з вільних джерел

А от автор звернення №22/083468, оприлюдненого 24 січня, Володимир Шевчук наполягає на більш радикальних діях і пропонує ввести "Заборону на в'їзд з Китаю, у зв'язку зі спалахом коронавірусу".

коронавірус у Китаї

Ініціатор же третього альтернативного електронного документа №22/083326 під назвою "Запобігти потраплянню невідомого коронавірусу в Україну" пропонує усереднений варіант "пакету заходів".

"У зв'язку з появою нового невідомого людству коронавірусу, обмежити в'їзд на територію України громадян Східної Азії. З метою запобігти проникненню вірусу в нашу країну. Ретельна перевірка всіх пасажирів та багажу (особливо тварин) як це зроблено зараз в США. Мити руки недостатньо. Потрібні конкретні радикальні дії. Бо людина та її здоров'я - це найбільше цінність будь-якої країни", – пише автор петиції, оприлюдненої 22 січня, Станіслав Мінтіон.

Стосовно четвертої петиції, автором якої є також Шевчук, йдеться про те, аби накласти заборону на в'їзд з Китаю та Азії у зв'язку зі спалахом корона вірус.

Скріншот петиції

Варто відзначити, що для особистого розгляду Президентом кожна з них має набрати не менш, ніж 25 тисяч голосів – на це можуть піти тижні чи навіть місяці і то, як показує практика, таку кількість підписантів із сотень розміщених пропозицій набирають лише одиниці.

Нагадаємо, раніше у китайській соціальній мережі Weibo стало вірусним відео з лікарні в Ухані - епіцентрі спалаху коронавірусу, перевантаженої хворими.

Як повідомляв портал "Знай.ua", 24-річна українка Анастасія Савченко, яка вже три роки проживає у Китаї, розповіла про те, як тамтешні жителі реагують на ситуацію з поширенням вірусу та що робить влада, аби врятувати людей