Один з найбільш успішних мерів Рейк'явіка з 2010 по 2014 рік, ісландський комік Йон Гнарр сказав в інтерв'ю НВ, що йому було не зручно гуляти по Києву через велику кількість особистих автівок.

Я в Києві менше дня, але мені здається, це місто з надлишком особистих автомобілів. Ви в цьому плані дуже американські, чи що. Рано чи пізно це загрожує місту колапсом. Я спробував трохи погуляти, але через велику кількість автомобілів це не дуже комфортно - сказав він

Також він повідомив, що Києву потрібна інша система транспорту - без акценту на особисті автомобілі, а навпаки - на велосипеди і громадський транспорт.
У Рейк'явіку його команда з 2010 року боролася за таку систему. Екс-мер столиці Ісландії визнав, що спочатку люди будуть обурені - «їм буде здаватися, разом із автомобілем у них забирають якісь важливі права».

Люди від цього тільки виграють, адже, не відчуваючи потреби в приватному автомобілі, вони економлять багато коштів на що-небудь інше. Це зрівнює можливості громадян, зближує їх один з одним. Це робить повітря в ваших містах чистіше, це економить міський бюджет - каже Ґнарр

Нагадаємо, раніше глава держави Володимир Зеленський повністю впевнений в тому, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук необхідний країні, однак, щоб продемонструвати результати його роботи потрібно ще трохи часу.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще


Як повідомляв портал "Знай.ua", відомий український журналіст, блогер і політичний оглядач Михайло Шнайдер вирішив прокоментувати візит колишнього президента України Петра Порошенка на допит у ДБР.


Також "Знай.ua" писав, що генеральний директор державної компанії "Укрпошта" Ігор Смілянський відверто зізнався, що в грудні 2019 року отримав зарплатню понад 1 мільйон гривень, а оклад в 2 мільйони гривень - назвав фейком