Політолог Юрій Романенко обговорив розгорнуту картину "реформи ім. Супрун" в інтерв'ю з одним з найкращих українських аналітиків у сфері медицини Анатолієм Якименком.

За думку експертів, медична реформа в Україні веде до колапсу всієї системи охорони здоров'я.

Так, за словами Якименка, "затіяна" в Україні масштабна медреформа якось почала впроваджуватися у життя, але грошей на неї в достатній кількості немає, тому українці рано чи пізно зіткнуться з проблемами.

"Реформа почалася і повинна була закінчиться на первинному рівні – так було заплановано. Тепер постало питання забезпечення другого і третього рівнів забезпеченості громадян медпослугами".

Справа в тому, що первинну допомогу надають, за задумом, бідним, з бюджету, ті, хто більш заможні. Виходить, люди самі повинні організуватися, до того – платити звичні податки, заробити на бюджет для бідних, і далі вже самоорганізуватися в квазідержфонди і самі за себе заплатити в медицині – йдеться, по суті, про подвійне оподаткування певних категорій громадян.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Показати ще

У якості акценту в бесіді, виділили наступну тезу: фактично, в медсектор, відповідно до можливостей і концепцій реформи, державою збираються гроші і потім їх розподіляють в приватні "руки" - страхові компанії зокрема. За словами Якименка, він володіє інсайдерською інформацією про те, що українські vip-експерти з питань реформи медицини в країні "задумали" саме таку схему з приватними страховими компаніями. В теорії, припускає експерт, це, можливо і ефективно, але рішення - дуже ризиковане, як буде на практиці і саме в Україні – велике питання.

Експерт додав:

"Більшість наших реформаторів хочуть використати державу як інструмент насильства над громадянами для подвійного оподаткування і розподіляти ці гроші куди вважатимуть за доцільне. Самі ж лікарі – злом не є, вони хочуть просто працювати, не торкаючись теми грошей".

Нагадаємо, Романенко напророкував важкий 2020 рік

Як повідомляв портал Знай.ua, Юрій Романенко показав, що Україна виграла від газового договору з Росією

Також Знай.ua писав, Романенко пояснив, чому влада хоче заборонити свободу слова в Україні