Офіс генпрокурора почав справу за фактом підриву бойовиками "Л/ДНР" будівлі Донецького аеропорту з українськими військовими всередині в 2015 році. Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Справу було відкрито за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

"Було встановлено, що в діях бойовиків та їхніх ватажків є ознаки віроломства, що прямо заборонено статтею 37 Додаткового протоколу до Женевських конвенцій від 12 серпня 1949 року", - заявили в Офісі генпрокурора.

Бої за Донецький аеропорт

20 січня 2015 бойовики запросили у військових ЗСУ, які обороняли ДАП, припинення вогню нібито з метою евакуації загиблих і поранених з поля бою. А насправді діяли з метою одержання військової переваги та прихованого ведення бойових дій. Перебуваючи в районі позицій підрозділів ЗСУ, встановили вибухівку на елементи конструкції нового терміналу аеропорту.

Популярні новини зараз

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Після закінчення перемир'я бойовики підірвали конструктивні елементи терміналу, в результаті чого бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях будівлі обвалилася, ховаючи під собою українських захисників.

Нагадаємо, щорічно 20 січня по всій Україні відзначають День захисника Донецького аеропорту.

Як повідомляв портал Знай.uа, Рябошапка розпочав кримінальну справу проти народного депутата від фракції "Опозиційна платформа — За життя" Іллі Киви.

Також портал Знай.uа писав, що заробітна плата Руслана Рябошапки зросла більш ніж у два з половиною рази.