Новий законопроект надійшов до Верховної Ради 20 січня, а через два дні його передали на ознайомлення.

Подав його Жан Беленюк, представник фракції "Слуга народу". Законопроект ( 2787 ) , пропонує посилити адміністративну відповідальність водіїв, які не бажають надавати пріоритет в русі спецтранспорту.
Мова йде про машини аварійно-рятівних служб, спеціального санітарного транспорту меддопомоги ( "швидкої допомоги"), пожежних і поліції з включеними спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями.


Законопроект пропонує наступні санкції:

  • за ненадання пріоритету такого спецтранспорту пропонується штрафувати водіїв на 40-50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680-850 грн), раніше таке порушення передбачало штраф від 510 до 680 грн;
  • за порушення положень попереднього пункту в разі створення аварійної ситуації (змусили інші учасників руху різко змінити швидкість, напрямок руху або вжити заходів для забезпечення безпеки) передбачається штраф в 50-60 неоподатковуваних мінімумів (850-1020 грн) або позбавлення прав на півроку-рік;
  • за повторне порушення цих пунктів протягом року пропонується штраф в 60-100 неоподатковуваних мінімумів (1020-1700 грн) або позбавлення прав на 1-3 роки.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України прийняла вельми суперечливий законопроєкт №1210, який українці вже охрестили "законом про податковий терор". Однак документ настільки об'ємний, що юристи та податкові консультанти досі його вивчають.


Як повідомляв портал "Знай.ua", урядовий законопроект про працю, який Верховна Рада буде розглядати в лютому, містить низку положень, які викликають запитання та суперечки


Також "Знай.ua" писав, що міністр економіки Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook прокоментував найбільш суперечливі положення нового законопроекту про працю.

Популярні новини зараз

Краще на якийсь час переїхати: п'ять областей відключатимуть частіше за інших - список

Пенсіонерам підвищили ще одну надбавку: хто отримає на 300 гривень більше

Чи витримають школярі спеку: МОН вводить жорсткі заходи

Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат

Показати ще