Українські прикордонники не пустили в країну трьох російських політиків, які прибули у столичні аеропорти.

Ввечері, 22 січня, в столичних аеропортах "Бориспіль" та "Київ (Жуляни)" троє російських політиків не змогли перетнути український кордон. Про це повідомили у Державній прикордонній службі.

Так, було затримано громадянина Росії, який прибув у "Бориспіль" рейсом із Лондона. Як з’ясувалося, він є представником провладної путінської партії "Єдина Росія", а також колишнім мером одного з обласних центрів РФ.

"Підтвердити мету свого перебування закордонний політик не зміг, тому на підставі Закону України "Про прикордонний контроль" в нашу країну його не пропустили. Сьогодні вранці, 23 січня, росіянин вилетів з "Борисполя" у Німеччину", – розповіли у Державній прикордонній службі.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Ще двох російських політиків "відфутболили" назад в пункті пропуску "Київ (Жуляни)". Вони прилетіли рейсом із Мінська. Один із росіян також виявився представником "Единой России", інший – Комуністичної партії Росії. Обидва заявляли, що мають брати участь у конференції.

Їх повернули до Білорусі зворотним рейсом.

Нагадаємо, в Україну прикордонники в аеропорту Запоріжжя не пустили групу російських акторів. Одна з причин відмови у в'їзді - незаконний візит в анексований Крим

Як повідомляв портал Знай.ua, російській блогерці Олександрі Мітрошиній, через яку у Києві заарештували активістів, заборонять в'їзд на територію України.

Також Знай.ua писав, у Борисполі зняли з літака "буйного" пасажира, який три роки збирав на путівку