Віце-прем'єр з питань європейської інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що Україна більше не претендує на створення митного союзу з Євросоюзом.

Натомість Україна робитиме ставку на максимальне спрощення всіх митних процедур з ЄС. Про це Кулеба заявив під час публічної дискусії "Амбіції України у відносинах з ЄС у 2020 році", повідомляє РБК-Україна.

"Митниця. Ми відмовилися від ідеї входження в митний союз, але ми хочемо максимально спростити всі митні процедури, інтегрувати Україну в максимальну кількість форматів, які будуть сприяти проходженню товарів через митний кордон", - сказав Кулеба.

Перш за все це буде стосуватися авторизованих економічних операторів на основі законодавства, прийнятого парламентом минулого року.

За словами віце-прем'єра, питання митних процедур Україна буде відстоювати в ході засідання Ради асоціації, яке відбудеться в Брюсселі 28 січня.

Разом з тим, віце-прем'єр пояснив, чому в рішенні щодо митного союзу з ЄС немає "зради".

Дмитро Кулеба відповів на звинувачення в згортанні євроінтеграції через це рішення. Про це йдеться в його статті "Про митний союз України з ЄС: як зробити" зраду "з правильного рішення".

Віце-прем'єр зазначив, що відмова від ідеї митного союзу з Євросоюзом - "це, по суті, добре для України".

"Митний союз - невід'ємна складова членства в ЄС, до якого ми рухаємося постійно не відволікаючись на песимізм", - нагадав Кулеба.

За його словами, митний союз на даному етапі - це просто красиві слова, за якими стоять серйозні загрози національним вигодам і інтересам України.

Популярні новини зараз

Незабаром почнеться хаос: з Китаю завезли "клопів, що пукають", які знищують дерева

Школярів зобов’язали вчитися більше: тепер не виходитимуть з-за парт

Пенсіонерам розширюють соціальні послуги: що можна отримати

Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому

Показати ще

"Ще коли 2017 року Україна озвучила ідею митного союзу з ЄС, експерти розкритикували її, тому що такий митний союз означав би більше обов’язків і менше прав для України, більше поступок, менше вигоди від угод про торгівлю з іншими країнами. Безальтернативно. Експерти мали рацію, і новий уряд з ними погодився", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Гончарук заявив про те, що в Україні запрацювала нова митниця

Як повідомляв портал Знай.ua, деяким українцям виїзд за кордон обмежений у зв'язку з законодавчими правилами

Також Знай.ua писав, Зеленський у Давосі зробив гучну заяву по Донбасу