Стало відомо, що після гучного скандалу з внесенням українського тризуба в керівництво з протидії екстремізму Великобританія заявила, що глибоко поважає офіційні символи України.

Тризуб

У понеділок, 20 січня, відповідну заяву представника англійського уряду було оприлюднено на офіційній сторінці в соціальній мережі Facebook посольства країни в Києві.

"Ми визнаємо, що тризуб як головний елемент державного герба України має конституційне, історичне та культурне значення для народу України", – зазначили в повідомленні.

До того ж, велика Британія заявила, що "усвідомлює і шкодує через образи", яку заподіяла появою українського тризуба в поліцейському посібнику.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"Як вже заявляли в поліції, в цьому документі чітко вказано, що багато символів, наведених у ньому, не представляє інтерес в боротьбі з тероризмом", – пояснили в посольстві.

Також представник уряду Великобританії додав, що країна залишається на позиціях повної підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що Національний банк України випустив нову пам'ятну монету, присвячену Харківському музею імені Миколи Сумцова.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у посольстві України в Лондоні заявили, що іноземні правоохоронці повинні виключити український тризуб зі списку екстремістських символів і попросили вибачення.

Також "Знай.ua" писав, що багатьох російських користувачів розлютила звичайна дівчина з татуюванням тризуба на шиї, яка їхала в московському метрополітені.