Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо колишнього керівника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, який оголосив про своє звільнення, і голови наглядової ради "Укрзалізниці" Шевки Аджунера за зловживання під час відпочинку.

Повідомляється, що справу порушено 27 грудня 2019 за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу, а саме зловживання владою або службовим становищем. У матеріалах справи фігурують голова правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов і його прямий керівник — голова наглядової ради Шевки Аджунер.

Євген Кравцов, фото: РБК

"За інформацією наших джерел, Шевки і Кравцов витрачають чималі бюджетні гроші не на підвищення зарплат працівникам УЗ, не на розв'язання проблеми зносу рухомого складу підприємства, а на розваги, катаючись на службовому кораблі, замовляючи при цьому кейтеринг сумою від 200 тисяч гривень і при цьому купуючи за гроші "Укрзалізниці" елітні сигари та алкоголь", - говориться в повідомленні Telegram-каналу UN - сливи та груші.

Повідомляється, один такий вихід судна в плавання з забезпеченням розваг обходиться для "Укрзалізниці" в середньому на суму від пів мільйона гривень за 5 годин ходу по Дніпру.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Укрзалізниця

Справа Євгена Кравцова, скріншот: strana.ua

Справа Євгена Кравцова, скріншот: Telegram-канал UN - сливи та груші

Нагадаємо, погані новини для Дубневичів: Гончарук планує залучити найбільшого залізничного оператора Німеччини до управління Укрзалізницею

Як повідомляв портал "Знай.ua", "Поки він чіпляється за крісло, в Україні горять електрички": в "Слузі народу" вимагають відставки глави УЗ Кравцова

Також "Знай.ua" писав, чи гідні члени Кабміну високих зарплат: Катеринчук відповів однозначно