Колишній, 5-й президент України Петро Порошенко привітав українських громадян з Хрещенням Господнім, або Богоявленням. Він висловив надію, що свята вода дозволить вигнати ворога з країни. Допис з цими словами красується у Facebook .

Сьогодні одне із найбільших християнських свят – Хрещення Господнє, Богоявлення. Нехай Господь щедро благословить усіх українців. Та нехай йорданська вода вижене з України ворога та принесе нам довгоочікуваний справедливий мир. Христос Хрещається! У річці Йордан! Петро Порошенко

Написав він на своїй сторінці не уточнивши, кого саме він вважає ворогами.

При тому дійсно відомо, що 19 січня православні християни згадують Хрещення Христа в річці Йордан. За традицією в цей день прийнято освячувати воду в храмах, річках і водоймах. На переконання віруючих, після цього обряду вона набуває особливих якостей.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Нагадаємо, раніше Кияни та гості столиці поспішали зануритися в крижані води Дніпра під час Хрещення


Як повідомляв портал "Знай.ua", Тимошенко запевнила українців, що ні Іоанн Хреститель, ні сам Ісус в ополонку зроду не стрибали і навіть льоду не бачили.


Також "Знай.ua" писав, що п'ятого президента України Петра Порошенка в черговий раз викликають на допит у Державне бюро розслідувань.