Відомий український політолог Юрій Романенко відреагував на гучний законопроект стосовно дезінформації, який передбачає мільйонні штрафи та ув'язнення. Відтак, він заявив, що таке недопустимо в Україні та усіма можливими способами це закон потрібно "завалити".

Відповідний допис політолог опублікував на власному Telegram-каналі.

Зауважимо, що на днях Міністр культури Володимир Бородянський та його заступник Анатолій Максимчук презентували законопроект про протидію дезінформації, який, у разі прийняття, введе штрафи від 4.7 до 9.54 мільйонів гривень та кримінальна відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 2.5 до 5-7 років.

Романенко, фото скріншот з youtube

"Немає сенсу обговорювати недоліки законопроекту по ЗМІ від мсьє Бородянського. Те, що вони народять монстра було очевидно відразу. Фактично нам пропонують побудувати Росію з українською мовою. Власне кажучи, тільки тому цей закон потрібно валити усіма можливими способами. Якщо його приймуть, то влада зможе швидко пересаджати журналістів, блогерів або передавити їх штрафами за поширення фейків. Тому що одним з головних розповсюджувачів фейків у нас в країні є офіс президента", - написав Романенко.

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Скріншот допису

Нагадуємо, що нещодавно Романенко заявив, що президент Володимир Зеленський повинен звільнити усіх, хто зараз знаходиться в Уряді.

Як повідомляв Знай.uа Романенко назвав найнебезпечніші помилки Зеленського: "Став заручником гри".

Знай.uа писав, Романенко показав дивну тенденцію Зеленського, від якої волосся дибки.