В президента Володимира Зеленського є три вагомі причини для того, щоб негайно прийняти відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука, повідомляє видання “Хвиля”.

Перша причина — залишення Гончарука на чолі уряду означатиме втрату легітимності президента в очах членів державного апарату. Якщо чиновник високого рангу може називати президента країни “пустоголовим”, “туманним” та вигадувати, як його обдурити, і при цьому не буде звільнений, то це може бути сприйнято, як сигнал робити, що забажаєш. Крім того — регіони не сприйматимуть рішення та накази уряду, голова якого розписався у власному профанстві.

Олексій Гончарук
slovoidilo.ua

Друга причина — продовження перебування Гончарука на чолі уряду може призвести до політичної кризи. Після того, як прем’єр-міністр зізнався у тому, що не має плану економічного розвитку, його ідеї не матимуть підтримки у парламенті без тиску на депутатів з боку президента. І або цей тиск буде постійним, або доведеться провести дострокові парламентські вибори.

Третя причина — якщо на чолі уряду залишиться людина, яка визнала себе “профаном”, то це означає, що уся відповідальність за подальші провали в економіці буде лежати на Зеленському. Звинуватити Гончарука в майбутніх провалах не вийде, адже відповідальність за те, що він залишився, лежатиме на президенті. І якщо Зеленський звільнить Гончарука після провалів, політичних дивідендів для президента не буде, оскільки тоді вже вся країна знатиме, що прем’єра треба було звільнити вже давно.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

І саме ці три причини визначають майбутнє самого Зеленського. І якщо він вирішить залишити на посаді голови уряду людину, яка розписувалась у власній некомпетентності та обзивала президента, то і його правлінню настане швидкий кінець.

Нагадуємо, що після промови у Верховній Раді Гончарука спровадили вигуками “Ганьба!”.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Тимошенко заговорила про прем'єрство за Зеленського: лідерка "Батьківщини" назвала умову.

Також "Знай.ua" писав про те, що Порошенко зробив заяву про плівки Гончарука: такого не очікував ні Зеленський, ні прем'єр.