Нові списки з майбутнього обміну утримуваними особами з Росією вже формуються. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський після телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає ОПУ.

За словами українського лідера, завдяки "нормандським" переговорам у Парижі вдалося досягти домовленостей про повернення з РФ частини українців.

"Нам, на жаль, не вдалося звільнити всіх, але ми повернули 76 людей. І ми дуже вдячні вам за участь у цьому процесі", – заявив Зеленський.

Він також уточнив, зараз активно ведеться робота над формуванням чергових списків для звільнення.

Володимир Зеленський, фото: Українська правда

Популярні новини зараз

Осінні канікули під загрозою: школярі відпочиватимуть за новими графіками

Нові правила мобілізації з жовтня: кого торкнуться зміни

Пенсіонери втратять залишки виплат на картах: що приготував Кабмін

Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу

Показати ще

Крім того, глава держави висловив стурбованість невиконанням домовленостей щодо забезпечення реального режиму повної тиші на Донбасі.

Президент запевнив, що на наступних консультаціях Тристоронньої контактної групи в Мінську 16 січня українська сторона буде працювати над просуванням додаткових заходів для повного і всеосяжного припинення вогню на Сході країни.

Нагадаємо, скільки ще українців перебуває в полоні на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, звільнена з полону українка розповіла про пережитий жах: "Молилася, щоб мене розстріляли".

Також портал Знай.uа писав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Росію, щоб провести кризові переговори з Володимиром Путіним.