Прокурор Мілану просить притягнути до відповідальності колишнього українського парламентарія Олексія Азарова, сина експрем'єра України Миколи Азарова, який займав цю посаду при Януковичі з 2010 по 2014 рік.

Олексія Азарова звинувачують у створенні фіктивної фірми та відмиванні майже 18 мільйонів доларів, які родина Азарових отримала як хабар від Андрія Клюєва за призначення його віцепрем’єром. Про це повідомляє італійське видання Corriere della Sera.

Зазначається, що прокуратура Мілану направила до суду справу Олексія Азарова. Обвинувачення наполягає, що Азарови вимагали хабар у розмірі майже 18 млн доларів.

Олексій Азаров

Зазначається, що у 2010 році Андрій Клюєв отримав пропозицію від тодішнього прем’єра Миколи Азарова ″купити″ посаду віце-прем’єра за хабар у вигляді оборудки з нерухомістю.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

На цю пропозицію Клюєв погодився і в подальшому частина незаконних грошей, які походили з кіпрської фірми Aspelta Trading Limited, згодом надійшли на рахунки австрійської фірми Garda Handels Und Beteiligungs Gmbh — керівником цієї фірми був австрійський посередник Фрідріх Бубла, який є довіреною особою родини Азарових.

У жовтні 2012 року ця австрійська фірма викупила акції фіктивної італійської компанії під назвою Agosto 2012 Srl. У листопаді 2012 року та серпні 2013 року ця фірма відмила отримані кошти через купівлю двох вілл на Сардинії — у місцевості Гольфо ді Марінелла, провінції Ольбія.

Ці вілли спочатку були арештовані слідчими, потім їх звільнили на запит австрійця Бубла, але зараз їх знову взяли під арешт.

Микола і Олексій Азаров перебувають у розшуку.

Експрем'єра підозрюють у тому, що він разом з іншими учасниками злочинної організації експрезидента-втікача Віктора Януковича заволодів скрапленим газом на суму 2,2 мільярда гривень, що належить ПАТ "Укргазвидобування" і ПАТ "Укрнафта". Микола Азаров утік з України у 2014 році.

Його син, Олексій Азаров перебуває у розшуку з 2015 року. В січні 2015 року йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину за статтею "незаконне збагачення". Кримінальне провадження проти Олексія Азарова відкрили 31 грудня 2014 року.

Згодом, суд арештував 10 рахунків у швейцарських банках сина Азарова у трьох країнах. Загалом накладено арешти на земельні ділянки та будинки Олексія Азарова на території України та Італії. Також під арешт потрапили гроші на швейцарських рахунках підприємств, бенефіціарним власником яких є Олексій Азаров. Арештували і автомобілі сина експрем’єра.

Нагадаємо, суд заарештував рахунки і майно Олексія Азарова.

Як повідомляв портал Знай.ua, Микола Азаров прокоментував інцидент в Трускавці, коли один з радників Зеленського різко звернувся до депутатів від "Слуги народу"

Також Знай.ua писав, Андрій Клюєв збирався взяти участь в дострокових парламентських виборах в Україні