Відомий український блогер і політичний оглядач Михайло Подоляк звернув увагу своїх читачів на "перше правила жлобовника". І скептично порівняв великі зарплати і премії на держслужбі.

"Крута фішка. Демонстративно нараховуй собі. Не соромся цього... Не звертай уваги на кричущий "касовий розрив" між середнім рівнем зарплат в країні і винагородою міністрів і їх заступників... Не заморачивайся неадекватністю, коли офіційна зарплата якого-небудь хитрозробленого Смілянського з вкрай "комфортної" Укрпошти істотно вище середньомісячної зарплати американських міністрів енергетики і навіть президентів). Ну який там рівень життя в той Америці", - написв блогер.

Скріншот, фото facebook

За словами Подоляка, щоб зробити запаморочливу кар'єру, потрібно бути неефективним, марним, генеруючим збиток і при цьому обов'язково претендувати на неймовірно високі заробітні плати.

"Де це можливо? Правильно. Тільки в злиденному державі, разваривающимся прямо на очах і з вкрай неефективною системою управління. Тільки в цій державі заступник міністра культури може отримувати 430 тисяч щомісячної зарплати, а той же глава Укрпошти трохи менше... 80 тисяч солодких доларів і теж в місяць. Яскравий пацанчик... Справедливості заради зауважу одну суттєву деталь. Високі нарахування - це НЕ для всієї вертикалі, не для всіх чиновників. То ж начальники департаментів або головні фахівці - ніщеброди з 5-6 тисячами зарплат, які повинні думати про те, як продати свої послуги наліво)", - додає автор.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки"

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Верховна Рада, фото Слуга народу

"Скрізь помирає інфраструктура і навіть пафосні ТЦ типу Оушен Плаза в лічені хвилини тонуть у гарячому лайні", - епічно зазначає Подоляк.

Це виправдано повинно дратувати суспільство. Суспільство має бути обурене.

"Весь цей сюр ми вже не раз розбирали. Так, при ефективному адмініструванні топам необхідно платить солідні винагороди. Ключове тут - ефективні. У нас же міністерства вкрай неефективні, роздуті і марні", - підкреслює автор.

Подоляк зауважив парадоксальну ситуацію, коли невелика група хлопців відкрито отримує доходи більше, ніж європейські чиновники на схожих посадах. Чому злиденна країна повинна платити неефективним держменеджерам істотно більше, ніж успішні країни?

Нагадаємо, Подоляк з рукою на серці розніс "великого політика" Вакарчука: "Опущений павич".

Як повідомляв Знай.uа укладені харківської колонії розкрили правду про тортури, Україна в жаху: "Збезчестили палицею".

Знай.uа писав, Подоляк пояснив запізнілу реакцію Зеленського на аварію МАУ: "Вся команда розлетілася на моря".