Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із своїм французьким колегою Емманюелем Макроном щодо падіння українського Боїнга в Ірані, повідомляє офіційний сайт Офісу президента України.

Як повідомляється, у розмові Зеленський та Макрон обговорили співпрацю між країнами у розслідування причин падіння літака авіакомпанії Міжнародні авіалінії України поблизу аеропорту в Тегерані. Зокрема, до розшифровки даних бортових реєстраторів українського Боїнга будуть залучені французькі фахівці. Також Макрон повідомив про те, що Франція вже ініціювала процедуру міжнародного розслідування в Міжнародній організації цивільної авіації (ICAO).

Крім того, лідери України та Франції торкнулись теми конфлікту на Донбасі, обговоривши подальші кроки у виконанні домовленостей, досягнутих на Нормандській зустрічі у грудні, а також домовились про продовження двостороннього діалогу, проведення тристоронньої телефонної розмови за участю канцлера Німеччини Ангели Меркель та візит Макрона до України.

Нагадуємо, що нещодавно президент Ірану Хасан Рухані визнав провину своєї країни в катастрофі українського літака біля Тегерану.

Популярні новини зараз

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, США передали Зеленському дані по авіакатастрофі.

Також портал Знай.uа писав, що держсекретар США Помпео в ході телефонної розмови з президентом Зеленським запропонував Україні допомогу в розслідуванні авіакатастрофи літака МАУ в Ірані.