У пресслужбі Міністерства закордонних справ України повідомили, що близько сотні громадян України, які незаконно утримуються у в'язницях в Росії, проведуть різдвяні свята за ґратами. МЗС опублікувало відео зі звільненими з-за ґрат у РФ українцями.

"Близько 100 громадян України, які незаконно перебувають в ув'язненні в Росії, "святкують" різдвяні свята у в'язниці. Знову. Деякі з українських політв'язнів були звільнені і повернулися додому до своїх родин і друзів, але вони не могли бачитися з близькими роками і "відзначали" в тюрмах багато свят", - сказано в повідомленні. МЗС

Повідомляється, що МЗС України закликало міжнародну спільноту не послаблювати тиск на Росію доти, доки не будуть звільнені всі українські політичні в'язні. Маються на увазі всі ті, хто перебуває як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях. У пресслужбі МЗС зазначили, що "у прогресивних і вільних суспільствах немає місця політичним репресіям".

Останній обмін полоненими відбувся 29 грудня 2019 року, тоді на підконтрольну Україні територію з ОРДЛО повернулося 76 українців.

Обмін полоненими, фото сайт Президента

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Нагадаємо, раніше обміняли не всіх: скільки українців залишається в руках окупантів

Як повідомляв портал "Знай.ua", звільнений з полону журналіст зізнався, чому переметнувся на сторону бойовиків: "Все в необмеженій кількості"

Також "Знай.ua" писав, поближче до Зеленського: де і як зустрів Новий рік олігарх Коломойський