Глава держави Володимир Зеленський у своєму новорічному зверненні закликав українців об'єднатися навколо національної ідеї - бути єдиною країною кожен день", незалежно від уподобань, ідеалів чи мови спілкування.

Зеленський зазначив, що українці здебільшого дивляться новорічне привітання президентів з вимкненим звуком, бо ті "розповідають про зростання ВВП, падіння інфляції, імплементації, диверсифікації та інших малозрозумілих термінах. Але цього разу Зеленський зазначив, що все "буде інакше".

Зеленський записав мова в оточенні відомих і популярних особистостей. У привітанні президент вжив фрази російською, кримськотатарською та угорською мовами.

Український лідер закликав українців "чесно відповісти на одне питання: "Хто я?". І незалежно від того, в якому куточку України народився "президент або домогосподарка, успішний адвокат, вчитель, який переїхав з Луганська, айтішник, що мріє втекти з країни, або полонений, мевший повернутися додому, україномовний або російськомовний", закликав поважати один одного .

"Це - кожен з нас. Це українці. Такі як є. Не ідеальні і не святі. Просто люди. Живі. Зі своїми недоліками і тарганами. Але в нашому паспорті не зазначено правильний або неправильний українець. Немає рядка патріот, малорос, ватник або бандерівець. Там написано: громадянин України. Має права і обов'язки. Ми з вами дуже різні. Так хто ж ми? 73 відсотки, які обрали президента? 25, які його не сприймають? Ті, хто не ходив на вибори?...

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Показати ще

Читаємо Жадана чи слухаємо Марув? Дивимося "Іронію долі" або дивимося "Один вдома". Вболіваємо за "Динамо" чи "Шахтар"? Або разом Ломаченко та Усіка? Йдемо в неділю в церкву або нічого не робимо в суботу? Ми ті, хто кажуть "я тебе кохаю" або "я тебе люблю"? Все це і є - ми. І як же нам, таким різним - жити далі разом? Відгородитися величезним парканом? Хтось переконав нас, що наші відмінності мають значення? А раптом це не так?

Цього року президент по-справжньому зацікавив українців новорічним привітанням. І на завершення промови побажав українцям поважати один одного. Бути здоровими, мати достаток і багато приводів посміхатися, а також добре відпочити, виспатися, не переїсти і, звичайно, - легкого і приємного запаморочення вранці.

"І давайте пам'ятати, що любити Україну - означає любити всіх українців. В якому б куточку нашої країни вони б не народилися", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, мюзикл з відомими персонами: яке новорічне привітання Зеленського покажуть на українських телеканалах.

Як повідомляв портал Знай.ua, блогер Ігор Лесев підвів несподівані політичні підсумки 2019 року.

Також портал Знай.ua писав, що Порошенко відплатив Зеленському його ж монетою на Новий рік: відео.