У неділю, 29 грудня, відбувся обмін полоненими між Україною та бойовиками на Донбасі. 76 українців повернулися з полону в ОРДЛО на територію України та нарешті побачилися з рідними.

Пресслужба Офісу президента показала фото з першого обіду колишніх полонених на території, підконтрольній Україні. Відповідні фото з'явилися на сторінках у соціальних мережах ОП.

"Іще кілька радісних миттєвостей – звільнені українці, перший обід на свободі, зустріч із рідними", - йдеться у тексті повідомлення пресслужби Офісу президента.

Обмін полоненими пройшов в окупованій Горлівці, де були присутні представники України. Зазначимо, що під час обміну робота представників ЗМІ не була передбаченою. Усі фото та відео з місця подій надав саме Офіс президента України Володимира Зеленського.

Відомо, що першими були доставлені українці, яких утримували у в’язницях "ДНР". Згодом приїхала і колона з "ЛНР". Усіх їх перевозили в автозаках. У списках на обмін також присутні імена колишніх беркутівці, яких звинувачують у розстрілі активістів Євромайдану в центрі Києва взимку 2014 року.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Нагадаємо, спікер українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що народні депутати України не можуть цілком спокійно обійтися і без виплати компенсації за житло.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилися важливі деталі стосовно обміну полоненими між Україною і Росією.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.