До Верховної Ради України був внесений новий законопроект щодо пенсійної системи. Про нього розповів на своїй сторінці у Facebook член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Олександр Панченко.

Цей законопроект встановлює в країні накопичувальну пенсійну систему. Зокрема, кожен працівник має сплачувати внесок до Пенсійного казначейства в розмірі 1 відсоток, а роботодавець — 2 відсотки. Робітник може сплачувати й більше, але тоді роботодавцю також доведеться збільшити суму внеску. Максимальний розмір внеску — 9 відсотків.

Обслуговувати персоніфіковані рахунки у Пенсійному казначействі, яке також створюється згідно із поданим законопроектом, буде Центральний Адміністратор, якого обиратимуть на конкурсній основі. А також підвищаться вимоги до усіх провайдерів послуг, пов’язаних з пенсійним забезпеченням.

Нагадуємо, що нещодавно Кабінет міністрів змінив суми соціальної допомоги для дітей-сиріт та дітей, котрі позбавлені батьківського піклування, а також для дітей з інвалідністю, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях.

Як повідомляв портал "Знай.ua", зарплати і ціни в Україні помістили в карикатуру: актуально про бензин, світло та хліб.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Також "Знай.ua" писав, працювати з останніх сил: в Україні зміниться порядок виходу на пенсію, що треба знати.